Diskusia o výške koncesionárskych poplatkov bude jednou z priorít, hovorí nová ministerka kultúry

    0
    Ľubica Laššáková (Autor: TASR)

    Upozornila, že v súčasnosti je udržanie nezávislosti verejnoprávnych médií zásadnou otázkou nielen na Slovensku, ale aj v Európe. “Nezávislý verejnoprávny vysielateľ je pre mňa taký, ktorý má okrem iného garantované aj dostatočné zdroje financovania, nezávislé od politického rozhodovania,” dodala.

    O zabezpečení príjmov chce viesť vecnú diskusiu, jej výsledkom by malo byť rozhodnutie po starostlivom zvážení všetkých faktov i názorov zainteresovaných strán. “Takže určite budem počúvať aj názor odbornej verejnosti,” poznamenala. “Konečné rozhodnutie musí priniesť dlhodobé financovanie RTVS, garantujúce napĺňanie základných úloh a povinností, ktoré verejnoprávne médium v demokratickej spoločnosti má, a ktoré budem podporovať,” dodala ministerka.

    Laššáková zasadla do ministerského kresla po Marekovi Maďaričovi (Smer-SD), ktorý viedol rezort kultúry niekoľko rokov. Maďarič odstúpil po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Neskôr sa zmenila celá vláda, keďže Robert Fico (Smer-SD) podal demisiu a došlo k rekonštrukcii kabinetu. Novým premiérom sa stal Peter Pellegrini (Smer-SD).

    - Reklama -