Neonacistu, ktorý neuznáva spolkovú republiku, postrelili policajti

    0
    Zástava nacistického Nemecka na štadióne v Kyjeve počas futbalového zápasu (Autor: SITA)

    Spomedzi 200 nasadených mužov zákona, ktorí sa podieľali na dnešnej akcii v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko, utrpel jeden zranenie krku a druhého pohryzol jeden zo stúpencov niekdajšieho nemeckého kráľa krásy z roku 1998. Samotného Adriana U. previezli so strelným zranením letecky do nemocnice. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný.

    Ako informovalo internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu, obe strany použili strelné zbrane, zatiaľ však nevedno, ktorá z nich sa pre streľbu rozhodla ako prvá.

    Muži zákona, ktorých pokus o vysťahovanie objektu už v stredu prekazil masívny odpor asi 150 prítomných osôb, čelili i dnes hádzaniu dlažobných kameňov a verbálnym urážkam.

    Bývalý najkrajší muž spolkovej republiky je v súčasnosti stúpencom neonacistického hnutia Reichsbürger (Ríšski občania), ba dokonca založil aj “miništát” Ur a opakovane sa tak už aj v minulosti dostal do konfliktu s nemeckými úradmi.

    Hnutie Ríšski občania neuznáva existenciu Nemeckej spolkovej republiky ako štátu a tvrdí, že naďalej existuje Nemecká ríša. Nezriedka sa preto riadia štátnymi hranicami z roku 1937, čo vedie k odmietaniu legitimity ústavy, úradov a súdov z ich strany a neakceptovaniu úradných oznámení. To isté platí aj pre dane a iné odvody štátu, ktoré sú podľa ich názoru ilegálne.

    - Reklama -