Srbsko: Vláda chce zriadiť v Belehrade centrum pre 4-tisíc migrantov

    0
    Utečenci pred autobusovou stanicou v Belehrade. Do Srbska denne príde až tisíc migrantov, ktorí sa chcú dostať ďalej do Európy. Najmä do Nemecka a Švédska. (Autor: Radim Panenka)

    Tisícky migrantov momentálne čakajú na možnosť pokračovať v ceste v parku pri belehradskej železničnej stanici a v okolitých uliciach, a to za každého počasia. Problém by však chladné až mrazivé počasie mohlo vyhrotiť.
    Caritas by až do ukončenia stavebných prác na novom tábore chcel zintenzívniť distribúciu jedál a hygienických balíčkov medzi utečencami a v spomínanom parku umiestniť sanitárne zariadenia.

    Informácie priniesla tlačová agentúra APA.

    Väčšina utečencov, ktorí denne smerujú do Srbska hlavne z Macedónska, sa najskôr dostáva do záchytného tábora v Preševe, kde Caritas pomáha tiež s distribúciou jedla a hygienických balíčkov, ale podporuje aj odvoz komunálneho odpadu. Aktivisti organizácie aktuálne rozdeľujú medzi migrantov aj 5000 spacích vakov a pršiplášte pre deti. Navyše Caritas privíta aj zimné odevy a topánky, ktorými by sa dalo pomôcť ľuďom na úteku.

    - Reklama -