V Soule sa o zákazníkov stará robot

0
Nový humanoid je v pilotnej prevádzke od februára. Foto: Hyundai

Spoločnosť Hyundai Motor Group uviedla na trh humanoidného robota, ktorý komunikuje s ľuďmi pomocou presných rozpoznávacích schopností a mobilných funkcií.

DAL-e je skratka slova „Pohon, asistencia, spojenie s tebou“. Je navrhnutý ako priekopník v oblasti budúcnosti automatizovaných služieb zákazníkom. Je vybavený najmodernejšou technológiou umelej inteligencie na rozpoznávanie tváre a automatickým komunikačným systémom založeným na platforme porozumenia jazykom. Spoločnosť oznámila začiatok pilotnej prevádzky. Po jej skončení sa očakáva jeho využitie v rôznych oblastiach, ktoré si vyžadujú každodenné interakcie so zákazníkmi.

Priateľský humanoid

Vďaka humanoidnému telu s rozmermi 1 160 x 600 x 600 mm a hmotnosťou 80 kg je výrazne ľahší a kompaktnejší v porovnaní s ostatnými zákazníckymi servisnými robotmi na trhu. Je vybavený priateľskými emotívnymi a fyzickými vlastnosťami pre úzku komunikáciu so zákazníkmi. V prípade, že zákazník vstúpi do showroomu bez ochranného rúška, robot to rozpozná a odporučí zákazníkovi, aby si ho nasadil. Pokiaľ ide o jeho komunikačné schopnosti, môže sa zapojiť do automatizovaného a plynulého dialógu so zákazníkmi poskytovaním užitočných informácií o produktoch a službách s reakciou na slovné a dotykové povely na obrazovke.

Robot je priateľský a emotívny pomocník. Foto: Hyundai

Šikovný pomocník

Robot sa môže vďaka kolieskam voľne pohybovať a sprevádzať zákazníkov na určené miesta. Ďalej poskytuje zábavné informácie, ako napríklad vysvetlenie vozidiel a technológií bezdrôtovým pripojením k veľkej obrazovke, nabáda návštevníkov, aby sa s nim fotografovali, a prostredníctvom pohyblivých ramien poskytuje spätnú väzbu gestami. Na jednej strane pomáha zamestnancom showroomu, na druhej strane poskytuje praktickú pomoc zákazníkom, vrátane tých, ktorí nechcú, aby im pomáhal ľudský personál, ako aj tým, ktorí navštívia miesto konania počas návštevných špičiek, ako je víkend. Spoločnosť plánuje svojho robotického pomocníka neustále aktualizovať na základe údajov z pilotných operácií a zdokonaľovať jeho operačné schopnosti.

- Reklama -