VIDEO Predstavujeme nový model Hyundai Tucson N Line

0
Nový Hyundai Tucson N Line nezaprie športový charakter. Foto: Hyundai

Milovníci športovej jazdy budú mať onedlho možnosť získať nový Hyundai Tucson vo verzii N Line. V krátkom slede po predstavení nového modelu Tucson, pripravila automobilka Hyundai Motor pre svoj najpredávanejší model v Európe aj športovú verziu N Line.

Dynamický športový dizajn

Rovnako ako štandardný model aj nový Tucson N Line sa vyznačuje progresívnym dizajnom s ostrými líniami. Svalnatý postoj dizajnu exteriéru nového modelu vychádza z dizajnovej identity automobilky Hyundai s názvom Sensuous Sportiness, a zároveň ihneď evokuje zameranie na vysoký výkon. Rovnako ako štandardný model aj verzia N Line využíva nápadné geometrické vzory známe aj ako parametrické drahokamy, ktoré jej dávajú energický charakter. Navyše športové zameranie umocňuje aj nízky a široký postoj.

Prednej časti auta dotvárajú zaujímavo tvarované svetlá. Foto: Hyundai

Na prednej časti sa parametrické drahokamy nachádzajú na maske chladiča. Pre potreby verzie N Line sa parametrické prvky na maske chladiča mierne upravili a v závislosti od uhla pohľadu vytvárajú dodatočné odrazy. Pod maskou chladiča má svoje miesto nárazník s upravenými otvormi na vstup vzduchu, čím vytvárajú športovejší vzhľad. Nárazník na spodnej strane harmonicky dopĺňa strieborná ochranná platňa. Príťažlivý vzhľad predných svetlometov dopĺňa čierne orámovanie. Zboku sa auto vyznačuje energickým prelisom, ktorý vytvára dynamické proporcie a línie. Dopĺňa ho príťažlivé čierne lesklé orámovanie dverí.

Športový vzhľad zadnej strany podčiarkuje aerodynamický spojler, ktorý je dlhší ako na štandardných modeloch a je ozdobený plutvami. Súčasť výbavy tvoria aj výraznejšie a športovejšie 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin.

Priestranný interiér so športovými doplnkami

Nový premyslený a priestranný interiér dostal plynulé tvary inšpirované vodopádmi. Teraz ich dopĺňajú športové interiérové doplnky N Line a exkluzívne farebné vyhotovenie. Zákazníci si môžu užiť športové sedadlá s označením N čalúnené kombináciou čierneho semišu a kože s červeným prešívaním. Červené prešívanie sa potom nachádza aj na výplni dverí a na lakťových opierkach, sivý priestor palubnej dosky pred spolujazdcom ozdobujú červené doplnky. Špeciálny N volant dopĺňa logo N a ďalšie N dizajnové prvky majú svoje miesto na koženej hlavici radiacej páky či na kryte stredovej konzoly s tlačidlami na radenie automatickej prevodovky. Nachádza sa tu mnoho technológií zameraných na človeka, ktoré poskytujú intuitívne ovládanie vrátane plne nastaviteľného digitálneho kokpitu s dvoma 10,25-palcovými obrazovkami — jedna slúži ako prístrojová doska, druhá, s dotykovou funkciou a navigáciou, ovláda a zobrazuje aj online funkcie Hyundai Bluelink®. Tak vzniká priestor na individuálne úpravy, ktorý je zároveň intuitívne pripravený na špičkový technologický zážitok.

Zadná časť vozidla bola výrazne prepracovaná. Foto: Hyundai

Ponuka motorov, bezpečnosť a konektivita

Rovnako ako v štandardnej verzii aj pre nový model je v ponuke viacero úsporných a výkonných pohonných jednotiek s rôznymi úrovňami elektrifikácie alebo aj bez nej. Verzia N Line je dostupná so všetkými motorizáciami okrem najslabšieho naftového motora. Každý pohon vychádza z jedného z dvojice motorov Hyundai Smartstream zameraných na maximálnu úsporu paliva: benzínový 4-valec s objemom 1,6 litra T-GDI naftový 4-valec s objemom 1,6 litra CRDi. V ponuke budú tieto motory s rôznymi výkonmi.

  • 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (195 kW/265 k)
  • 1.6 T-GDI Hybrid (170 kW/230 k)
  • 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid (132 kW/180 k alebo 110 kW/150 k)
  • 1.6 T-GDI (110 kW/150 k)
  • 1.6 CRDi 48V (100 kW/136 k)

Nový TUCSON N Line bude v Európe dostupný v 2. kvartáli roku 2021. Hybridné a plug-in hybridné verzie budú nasledovať od leta 2021.

- Reklama -