Honda Civic: Japonec, ktorý sa bude páčiť

0
2022 Honda Civic Prototype

Spoločnosť Honda poskytla svetu prvý pohľad na úplne nový model Civic.
Prototyp v nápadnej novej farbe Solar Flare Pearl predstavuje nový smer obľúbeného modelu.

Foto: Honda

Dizajnérsky tím vychádzal z tradičných  prvkov, vrátane nízkeho a širokého postoja a čistých prepracovaných detailov.  Nová je mriežka chladiča, spájajúca svetlomety.  Pri pohľade z boku je evidentné, že kabína je posunutá dozadu, čím sa predĺžila kapota a Civic tak nabral na atraktivite. Pozornému oku neujde línia kabíny, ktorá vyrezáva jemný oblúk od predného blatníka až po koncové svetlá. Zadanie pre dizajnérov znelo, „zlepšiť výhľad z auta“. A zrejme sa to podarilo a to vďaka posunutiu predných stĺpikov smerom dozadu. Vonkajšie spätné zrkadlá sú po novom umiestnené na dverách.

Pri pohľade na zadnú časť je evidentný širší rozchod kolies. Dobre vyzerajú  aj nové svetlá, ktoré podľa vyjadrení predstaviteľov automobilky zdôrazňujú šírku a stabilitu auta ceste. Veľmi pekne sú zakomponované koncovky výfukov v spodnej časti nárazníka.

Nový Civic  prichádza s novou konštrukciou karosérie „Honda Advanced Compatibility Engineering“ ™ (ACE ™) so zlepšenou ochranou cestujúcich a chodcov. Okrem toho prispeje k lepšej ovládateľnosti auta.

Kabína predstavuje tak isto výrazný dizajnový posun, Japonci dokonca hovoria o odvážne prepracovanom interiéry. Podľa informácii by 11. generácia mala dostať niekoľko nových technológií s označením „Civic first“, vrátane plne digitálneho prístrojového štítu a novej deväť palcovej dotykovej obrazovky „Full HD“ pre multimediálny systém. 

Honda tiež avizuje, že Civic dostane aj niekoľko nových aktívnych i pasívnych bezpečnostných systémov, napríklad vzduchový vankúš.

Novinka bude síce uvedená najskôr v prevedení sedan na americký trh a to už v prvej polovici budúceho roka. Do Európy sa očakáva jej príchod v prevedení hatchback. Chýbať by nemala ani vrcholná verzia Type R či hybrid. Na ďalšie podrobnosti si ešte budeme musieť chvíľu počkať.


Honda Civic Sport Line fotogaléria:

- Reklama -