Kolonádový most v Piešťanoch je už po rekonštrukcii exteriéru

0

Práce v exteriérových častiach Kolonádového mosta sú už ukončené a práce na rekonštrukcii v súčasnosti pokračujú v interiérových častiach mosta. Informovalo o tom mesto na webovej stránke

V rámci komplexnej rekonštrukcie exteriérovej časti sa upravovala vozovka, spodná časť mosta, renovovali sa kovové konštrukcie okenných výplní, strechy, nátery murovaných častí a zábradlie bolo natreté do pôvodnej historickej farby.

Mesto informuje, že zámerom projektu architekta Bohuslava Perneckého je zriadenie galerijných priestorov na osvetové účely v ľavom krídle mosta z kúpeľnej strany a informačno-prezentačných priestorov v jeho pravom krídle z mestskej strany. Bývalý pitný pavilón za sochou barlolámača má dostať pôvodnú podobu podľa návrhu architekta Emila Belluša.

V interiéroch za pitným pavilónom, kde bude Piešťanské informačné centrum, sa budú nachádzať napr. kuchynka, toalety, samoobslužný kávomat, veľkoplošná obrazovka či informačné tablety. “V Infocentre sa budú konať informačno-prezentačné aktivity, ako napr. besedy, stretnutia s občanmi a návštevníkmi, predaj suvenírov a informačno-propagačných materiálov,” uviedlo mesto.

Podľa projektu v pavilóne od kúpeľného ostrova budú osadené závesné systémy a výstavné panely na galerijné účely. Priestor galérie bude slúžiť aj na pracovné workshopy, vernisáže, výstavy či umelecko-kultúrne projekty. V priestoroch objektu bude zriadená wifi free zóna.

- Reklama -