Heslo dňa: Kde je vôľa, tam vás ani dlhy nezastavia. Ktorému primátorovi odklepli jedno z najdrahších áut, aj keď má prázdnu pokladnicu?

0
Primátor Žiliny Igor Choma (Autor: SITA)

Mercedes S 500, to je názov modelu najnovšieho automobilu, v ktorom by sa už čoskoro mohol voziť primátor Žiliny Igor Choma. Kúpa auta bude mesto stáť 80 000 eur a finančné zdroje na jeho nákup chcú pokryť z rezervného fondu mesta. Taký je plán, ktorý sa  však stretol s nevôľou a nepochopením niektorých miestnych poslancov, informuje denník Nový Čas.

Primátor sa vozí na aute, ktoré mu zanechal jeho predchodca Ján Slota. Ako sa pre denník Nový Čas vyjadril hovorca mesta Pavol Čorba: „Horná hranica ceny je 80 000 eur, nebudeme trvať na úplne novom aute, môže to byť jazdené auto.“

Tamojší poslanci majú na kúpu luxusného auta iný názor. „Je to zbytočne prestrelená suma. Vrhá to zlý tieň na ostatné dobré veci, ktoré sa z rezervného fondu financujú,“ povedal nezávislý poslanec Peter Cibulka. Jeho slová potvrdil aj ďalší žilinský poslanec Ľubomír Bechný. „Hovorili sme o tom na finančnej komisii, určite je možné zabezpečiť lacnejšie auto,“ vraví.

Primátor Choma sa nad kúpou pousmial. „Do mestského zastupiteľstva ide návrh na doplnenie rozpočtu na auto pre mestský úrad,“ objasnil a dodal, „faktom je, že nové auto treba, lebo to staré má najazdených už viac ako 730-tisíc kilometrov a má 15 rokov,“ uzavrel primátor. O kúpe auta poslanci rozhodnú v máji na mestskom zastupiteľstve. Podľa slov hovorcu Čorbu mesto za posledné roky znížilo svoj dlh o polovicu a jeho finančná kondícia sa zlepšuje práve vďaka súčasnému primátorovi.

- Reklama -