Láska na utečenecký spôsob: Si príliš britská, vyrežem ti srdce, tvrdil Kosovčan svojej žene

0
Britská polícia, ilustračné foto (Autor: SITA)

Utečenec z Kosova, ktorý žije v Anglicku, sa svojej manželke vyhrážal smrťou. Dôvod vás však zarazí. Vraj bola „príliš britská“. Predstava toho, ako by svoju ženu zniesol zo sveta, je až príliš sadistická. Muž tvrdil, že jej vyreže srdce.

V mojej krajine majú ženy počúvať

Podľa Behara Kasemiho, ako sa Kosovčan volá, je aj v 21. storočí povinnosťou manželiek počúvať svojich mužov a starať sa o deti. Emancipácia mu teda zrejme príliš veľa nehovorí. Jeho skreslené vnímanie sveta ho tak dohnalo až k vyhrážkam smrťou, lebo jeho žena bola pre neho jednoducho príliš britská. Napokon skončil zatknutý pre podozrenie z domáceho násilia, informoval britský Express.

Detektív Rob Sweeney povedal, že muž bol počas vypočúvania agresívny, keď počas rozhovoru opisoval svoju ženu ako príliš britskú. „V mojej krajine majú ženy počúvať svojich mužov a starať sa o deti,“ povedal polícii.

Kosovčan dostal zákaz kontaktovať svoju ženu a prepustili ho pod podmienkou, že sa neskôr v ten deň dostaví na policajný súd. Zo stanice sa však vybral rovno domov. Pritom tam mal zákaz vstupu. Spomínaný zákaz, podľa ktorého sa mal držať od svojej manželky, teda porušil. Jeho vydesená žena preto zavolala políciu, ktorá ho zatkla a vo väzení si má posedieť štyri týždne. Po tomto opäť popustil uzdu svojej arogancii, keď napľul na sudcov.

Súd kritizoval políciu

Do domu sa muž podľa svojho obhajcu vrátil, lebo ho prepustili v skorých ranných hodinách a nemal peniaze, kľúče ani ubytovanie. Podľa neho ho vraj mohli do domu sprevádzať policajti, aby si mohol zobrať potrebné veci bez toho, aby porušil zákaz.

Predseda súdu Geoff Earl mal tiež podobný názor. „Vyhodili ste ho na ulicu bez peňazí, kľúčov, ubytovania o 2.30 v noci s tým, že nemôže ísť domov a ak áno, dopustí sa závažného trestného činu. Očakávali ste, že o desiatej ráno sa vráti. Musíte chápať, že to nedáva žiadny zmysel,“ povedal Sweeneyovi.

- Reklama -