Trochu iná drsná debata o imigrácii. Briti telefonovali do rádia a nadávali na privandrovalcov z “východnej Európy”

0
Pochod britskej pravicovej strany Britain First (Autor: SITA)

„Bol som naozaj nadšený, že vysoká politička, ako je ministerka vnútra Theresa Mayová, verejne vystúpila a rozbila to obrovské tabu, ktoré vytvárajú ľavicoví politici ako Diane Abbott,“ zaznelo napríklad v rozhlase z úst poslucháča Geofferyho, podľa ktorého, keď sa začne hovoriť o imigrácii, je hovorca okamžite označený za rasistu. „A predstiera sa, čo je úplná mytológia, že by sa hospodárstvo rozložilo, keby sme nemali obrovské množstvo nekontrolovanej imigrácie. To je absurdné! Ja pracujem na stavenisku za minimálnu mzdu. A tam vidím tú skutočnosť, ako sú naše mzdy držané na nízkej úrovni, riaditelia firiem si žijú vo svojej veži zo slonoviny a nevnímajú, aké to je pre obyčajných ľudí, ” dodal.

Tým však Geoffery neskončil a pustil sa aj do imigrantov z krajín z postsovietskeho bloku. „Hovorili nám, len sa toho nebojte. A v prvých dvoch rokoch po páde ZSSR sem prišlo pol milióna Poliakov, pričom mnohí nevedeli ani slovo po anglicky. A BBC vysielala program Poliaci sa vracajú domov, „čudoval sa poslucháč v rádiu a rozčuľoval sa aj nad tým, že títo imigranti zdržujú Britov pri práci, pretože sa s nimi dá ťažko dohovoriť. „Princípom Európskej únie má byť rovnosť. Ja mám jasať nad tým, že sa môžem uchádzať v Rumunsku alebo v Maďarsku alebo všetkých tých miestach o zamestnanie za štvrtinu platu, aký zarábam v Británii, ale oni si môžu prísť sem a zarábať štyrikrát viac? To predsa nie je rovnosť!“ Dodal nahnevane  Angličan, ktorý vraj kvôli imigrantom navyše prišiel o prácu.

Celý Geofferyho príhovor v rádiu si môžete prečítať TU.

„Je príliš neskoro na to zdvihnúť padacie mosty a zastaviť to. Theresa May zlikvidovala tuším osemdesiat falošných škôl, ktoré údajne v Anglicku vyučovali angličtinu,“ zakončil Geoffery svoj telefonát s tým, že niekdajší premiér Tony Blair pustil do Veľkej Británie asi milión imigrantov, pričom z každého, čo sa na to sťažuje, urobili rasistu.


 

- Reklama -