Za najväčšiu imigráciu vlastne môžu Američania. Udivený blog exministra vnútra

0
Predseda mimoparlamentnej strany Konzervatívni demokrati Slovenska Vladimír Palko (uprostred) (Autor: SITA)

Práve snahy o zvrhnutie hlavy štátu sú podľa viacerých odborníkov a politikov príčinou toho, že sa Sýria otriasa v základoch a z krajiny zmietanej niekoľkoročným konfliktom utekajú státisíce ľudí. Práve vnútorný rozklad krajiny sa stáva obrovským problémom aj tisícky kilometrov za hranicami Sýrie, kde utečenci z vojnových zón búšia na brány Európskej únie. K tomu, že treba riešiť najmä príčinu a nie len následky utečeneckej krízy, sa už napísalo aj povedalo viac než dosť, ale kompetentní zatiaľ žiadne konštruktívne riešenie nepriniesli.

Osud utečencov, ktorí zo Sýrie prichádzajú aj na Slovensko, je v uplynulých mesiacoch témou číslo jeden na sociálnych sieťach. Twitter a Facebook zaplavujú správy od najrôznejších záujmových skupín. Na jednej strane barikády stoja radikálni odporcovia utečencov a odporcovia islamu. Na strane druhej sú ľudskoprávni ľudia, ktorí súcitia s často ťažkými osudmi utečencov a chcú im ponúknuť pomoc. Ani jedna z týchto názorovo odlišných skupín však neponúka konkrétne riešenie príčin problému. Radikálni odporcovia, by utečencov najradšej nahádzali do Stredozemného mora a tábor humanistov by chcel všetkým podať pomocnú ruku v ich ťažkej situácii.

Je toto normálne?

Nad príčinami masového prílivu utečencov do Európy sa na svojom facebookovom profile zamyslel aj bývalý slovenský minister vnútra Vladimír Palko. „Najväčším zdrojom státisícov migrantov idúcich do Európy je Sýria kvôli občianskej vojne. USA roky vytvára ozbrojenú opozíciu proti Assadovmu režimu. Pred dvomi rokmi nás iba hodiny delili od amerického rozhodnutia bombardovať Sýriu. Pred dvomi týždňami významný prezidentský kandidát Jeb Bush opäť uviedol, že Assada treba zvrhnúť,“ píše na Facebooku Palko. Podľa neho je problém najmä v komunikácii. „Žiadny európsky líder sa k tomu nevyjadruje a s Američanmi sa o tom nerozpráva. Pýtam sa, je toto normálne?“, dodáva na záver svojho komentára exminister rezortu vnútra.

Facebookový profil Vladimíra Palka si môžete pozrieť TU

- Reklama -