Ukrajinci si užívajú rehabilitačné pobyty na Zemplínskej šírave

0
Ilustračné foto: Zemplínska šírava (Autor: ReproFoto: youtube)

Rehabilitačné pobyty na Slovensku organizuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci so spoločnosťou Horezza, a.s. v rámci humanitárnej pomoci Slovenska Ukrajine. Spoločnosť Horezza spravuje päť zariadení Ministerstva obrany SR, jedným z nich je aj rekreačný komplex zotavovne a hotela na Šírave, v ktorom sa ukrajinskí hostia zotavujú.

Ako informovali médiá z tlačového odboru rezortu zahraničia, ide v poradí už o piaty dvojtýždňový turnus, na ktorom sa aktuálne zotavuje 19 dospelých Ukrajincov. V letnom tábore prežíva bezstarostné chvíle 22 ukrajinských detí v sprievode troch dospelých. Oddychujú a naberajú nové sily v rekreačnom zariadení Hotela Granit Zemplínska Šírava v časti Kaluža.

Ako je o nich postarané, sa dnes prišli osobne presvedčiť a pozdraviť ukrajinských hostí generálny riaditeľ Sekcie medzinárodných organizácií, rozvojovej a humanitárnej pomoci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Michal Mlynár, ktorý v minulosti pôsobil ako veľvyslanec SR v Keni, a preto má bohaté skúsenosti s poskytovaním a realizáciou rozvojovej a humanitárnej pomoci a ďalší zástupcovia organizátorov pobytov. Prezreli si rehabilitačné zariadenia, ktoré môžu využívať ukrajinskí hostia a bližšie sa zaujímali o ich osudy vo vojnou zmietanej krajine našich východných susedov.

- Reklama -