Magát burcuje slovenskú krajnú pravicu. Protesty proti utečencom mu už nestačia. Chce zlikvidovať slovenský politický systém

0
Marián Magát, líder Akčnej skupiny Vzdor Kysuce na proteste v Prahe (Autor: ReproFoto: youtube)

„Súčasný politický systém treba čím skôr zlikvidovať, pretože arogancia politikov po roku 1989 ničí budúcnosť slovenského národa,“ povedal Magát v rozhovore, ktorý s ním urobil portál Alternativnacesta.blogspot.sk. Zakladateľom blogu aj rovnomennej facebookovej skupiny je zhodou okolností ďalší známy slovenský ultrapravičiar Lukáš Kopáč, ktorý má blízko k Magátovi aj banskobystrickému županovi Marianovi Kotlebovi.

Jediné riešenie problémov, v ktorých sa Slovensko v súčasnosti nachádza, vidí Magát v úplnej zmene systému po vzore Švajčiarska. S tým súvisí aj neutralita, ktorú požadujú organizátori septembrového pochodu Bratislavou. Akcia s názvom „Spoločne za Slovensko, proti islamizácii Európy a imperializmu USA“ má byť veľmi podobná júnovému protestu proti migrantom. Tentokrát je však zameraná nielen proti utečencom, ale aj proti islamu a imperializmu USA. Plánovaný pochod podporuje aj Marián Magát obvinený v Prahe zo šírenia nenávisti.

Ministerstvo vnútra odmietlo rešpektovať vôľu ľudu

Magát na portáli Alternativnacesta.blogspot.sk uviedol, že k vyššie zmieneným záverom ho vedie nedávne referendum v Gabčíkove. „Napriek tomu, že až 97 percent zúčastnených voličov sa v referende jednoznačne vyjadrilo proti ubytovaniu utečencov vo svojom meste, ministerstvo vnútra pod vedením oligarchu Kaliňáka odmieta rešpektovať vôľu ľudu. Je to ukážka najvyššieho stupňa politickej arogancie pod vedením Smeru,“ uviedol Magát.

Neutralita a vystúpenie z NATO

Základom pre zlepšenie politickej situácie na Slovensku je podľa Magáta zavedenie neutrality, s čím súvisí aj vystúpenie krajiny zo štruktúr NATO. Podľa lídra Akčnej skupiny Vzdor Kysuce treba obmedziť aj vplyv záujmových skupín na politiku. Magát chce, aby politika prestala byť o peniazoch, a bol by najradšej, keby mali občania väčšiu moc než politici. Súčasťou jeho vízie je napríklad návrh na sfunkčnenie referenda aj petičného práva občanov. Zrušené by mali byť podľa neho všetky politické strany. Aj počet poslancov parlamentu chce okresať na 100. V kontraste s týmito opatreniami však navrhuje zníženie počtu voličských hlasov potrebných na vstup do Národnej rady z piatich na jedno percento a chce aj vytvorenie druhej komory parlamentu. Ďalším z Magátových nápadov je zrušenie funkcie prezidenta.

Návrhy Mariána Magáta na zmeny v slovenskom politickom systéme si môžete prečítať TU

- Reklama -