Vysielanie televízie al-Džazíra odhalilo viac, než ktokoľvek očakával. Prečítajte si, akú šokujúcu informáciu priniesol bývalý šéf jednej spravodajskej služby USA

0
Bývalý riaditeľ americkej tajnej služby DIA Michael Flynn (Autor: ReproFoto: youtube)

Bývalý riaditeľ DIA (Defense Intelligence Agency) Michael Flynn, ktorý je už na dôchodku, v rozhovore pre al-Džazíru vyhlásil, že rýchly vzostup Islamského štátu nie je iba dôsledkom zlého úsudku alebo ignorancie Obamovej administratívy. Podľa Flynna je silnejúci vplyv Islamského štátu výsledkom vedomých rozhodnutí vedenia Spojených štátov.

Moderátor sa Flynna priamo pýta na to, či Obamova vláda vedela o existencii skupín, z ktorých následne vznikol Islamský štát. Bývalý šéf DIA bez váhania uviedol, že išlo o rozhodnutie administratívy USA. „Myslím si, že také bolo ich rozhodnutie. Myslím, že to bolo úmyselné rozhodnutie,“ uviedol v rozhovore Flynn.

Prekvapil aj moderátora

Úprimné vyjadrenie šokovalo v živom vysielaní aj moderátora relácie „Head to Head“, ktorý na kameru pohotovo ukázal kópiu správy DIA z roku 2012. Podľa úryvku, ktorý moderátor nahlas prečítal, je tu „možnosť vytvorenia deklarovaného alebo nedeklarovaného rektorátu salafistov vo východnej Sýrii a to je presne to, čo chcú sily podporujúce opozíciu, aby došlo k izolovaniu sýrskeho režimu“. Obsah tejto tri roky starej správy od tajnej agentúry, ktorú viedol Flynn, vláda Spojených štátov bagatelizuje. Bývalý šéf DIA je doposiaľ najvyššie postaveným úradníkom tajných služieb, ktorý tvrdí, že Spojené štáty vedome sponzorujú rebelov v Sýrii s cieľom vyvíjať tlak na režim Bašára al-Assada.

Záznam celého rozhovoru si môžete pozrieť TU

- Reklama -