Kotleba na dnešné rokovanie Banskobystrického samosprávneho kraja neprišiel. Vraj odcestoval. A my vieme kam…

0
Marian Kotleba, predseda Bankobystrického samosprávneho kraja (Autor: SITA)

Ako uviedla predsedníčka väčšinového poslaneckého klubu Smer-SD – KDH Ľubica Laššáková, poslanci považovali za dôležité, aby sa najmä k problematike hospodárenia Banskobystrickej regionálnej správy ciest, ako aj aktuálnej záležitosti Kotlebovho nepodpísania schválených dotácií od ministerstva kultúry pre Divadlo Štúdio tanca vyjadril župan osobne. „Pri všetkej úcte, pán poslanec Šimko už pri našich prvých otázkach deklaroval, že nemá dostatok informácií na to, aby odtiahol celé zastupiteľstvo,“ uviedla Laššáková.

Šimko uviedol, že Kotleba ho vedením schôdze poveril telefonicky vo štvrtok večer, poverovací dekrét si vyzdvihol v kancelárii župana dnes ráno. „Ako dôvod uviedol, že nebude prítomný v Banskej Bystrici, že odchádza, nepovedal mi kam. Ja som to prijal, viac vám o tom neviem povedať,“ uviedol pre prítomné médiá Šimko.

Predseda má vraj chorú mamu

Podľa riaditeľa Úradu BBSK Milana Uhríka sú dôvodom Kotlebovej neúčasti na dnešnom zasadnutí župného zastupiteľstva náhle neočakávané rodinné záležitosti. „Predseda má chorú mamu, ktorú potrebuje teraz nosiť po lekároch, nemá to kto zaňho spraviť,“ uviedol Uhrík s tým, že župan rovnako ako poslanci nie je povinný uvádzať žiadny dôvod, pre ktorý sa zo zasadnutia zastupiteľstva ospravedlní.

Bude Kotleba víkendovať v Prahe?

Podľa Laššákovej je skutočným dôvodom Kotlebovej neúčasti jeho odchod do Prahy, kde sa má ako predstaviteľ Ľudovej strany Naše Slovensko zúčastniť na sneme Dělnickej strany sociální spravedlnosti (DSSS). Ako uvádza internetová stránka Parlamentnilisty.cz, Kotleba sa má v sobotu v Prahe na pozvanie predsedu DSSS zúčastniť na proteste proti imigračnej politike českej vlády.

Bližšie informácie o účasti Kotlebu na protestoch proti imigračnej politike vlády v Prahe sa dočítate TU
 

- Reklama -