Ficovi stačí, aby dal vlaky zadarmo a nejaké balíčky, ale jeho voliči sa nepýtajú, kto to zaplatí, tvrdí predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič

0
Igor Matovič predseda hnutia OĽaNO s transparentom pred snemom Smeru-SD (Autor: SITA)

V rozhovore pre Konzervatívny výber Igor Matovič uviedol, že Robert Fico sa v predvolebnom boji „bude hrať na Ježiška“. Podľa neho bude sľubovať všetko, aby sa jeho strana udržala pri moci. Témou číslo jeden v prípade Matovičovho hnutia OĽaNO je povzbudiť ľudí, aby napriek skepse, ktorá vládne v spoločnosti voči voľbám, išli odovzdať svoj hlas. „V minulých voľbách nebolo voliť skoro 1,8 milióna voličov, pretože stratili nádej a vieru v samých seba, že môžu niečo zmeniť. Týmto ľuďom chceme dať nádej,“ dodáva Matovič.

OĽaNO sa v júli spojilo s hnutím NOVA a do budúcoročných parlamentných volieb idú spoločne. To by malo dať voličovi podľa Matoviča záruku, že „bude voliť zoskupenie ľudí, za ktorými určite nestoja žiadne finančné skupiny, žiadne pokútne záujmy“.

Igor Matovič ďalej povedal, že OĽaNO v žiadnom prípade nepôjde do povolebnej spolupráce so SMERom-SD. Rovnako sa vyjadrilo aj vedenie hnutia NOVA. Strana Sloboda a Solidarita pod vedením Richarda Sulíka sa zatiaľ k spolupráci s OĽaNO a hnutím NOVA nepridala, ale rokovania stále trvajú. Je preto možné, že do volieb sa k dvojici pravicových strán pridá aj Sulíkova SaS.

Celý rozhovor s Igorom Matovičom si môžete prečítať TU

- Reklama -