SDKÚ-DS s Pavlom Frešom na čele skončila. Nikto s ňou nechce spolupracovať. Tvrdí Ľudovít Kaník

0
Pavol Frešo (Autor: SITA)

Predseda Frešo tvrdí, že na stranícke primárky je ešte dosť času. „Pamätám si, že SDKÚ-DS volila volebného lídra tri-štyri mesiace pred voľbami. Netreba z toho robiť žiadnu drámu,“ uviedol Frešo.

SDKÚ-DS už dávno nie je stranou, ktorou bývala. Pravicoví kolegovia z iných zoskupení už s polorozpadnutou stranou, z ktorej v krátkom čase odišlo viacero významných členov, ani nepočítajú pri povolebnej spolupráci, ale Pavol Frešo nechce takéto narážky komentovať. Parlamentné voľby sú však už v marci budúceho roka a podľa Ľudovíta Kaníka SDKÚ-DS skončila. Jediné riešenie je podľa neho spojenie pravice. Pavol Frešo nato povedal, že on sily pravice reálne spája a nepotrebuje o tom rozprávať len pred kamerami.

S SDKÚ-DS už nepočítajú

Viaceré politické strany a zoskupenia už vopred oznámili, že s SDKÚ-DS v koalícii proti SMERU-SD nepočítajú. Most-Híd tvrdí, že reálnejšie vidí spoluprácu s KDH a Procházkovou stranou Sieť. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podpísali spoluprácu už začiatkom júla. Jej súčasťou mala byť aj Sulíkova SaS, ktorá sa ešte nerozhodla, či sa pripojí k dvojici strán alebo pôjde do volebného súboja osamote.

Vyhlásenia o tom, že spolupráca s SDKÚ-DS je vylúčená, nechce jej predseda Pavol Frešo komentovať. Podľa neho popularita strany a výsledky, ktoré dosahuje, sú nadpriemerné. Či sa jeho tvrdenia o lepších ako priemerných výsledkoch strany prejavia aj na výsledkoch volieb ukáže až marec 2016, keď budú mať voliči možnosť znova rozhodnúť o tom, ktoré strany zasadnú do parlamentu.

- Reklama -