Slovenská osemnástka nestačila v semifinále MS vo Fínsku na Američanov, rozhodla nevydarená druhá tretina

    0

    6.5.2024 (SITA.sk) – Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov sa nepredstaví vo finále majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie vo fínskom Espoo.

    Obsadili 4. miesto

    Mladí slovenskí hokejisti v sobotňajšom semifinálovom dueli nestačili na Američanov, ktorým podľahli vysoko 2:7. Slováci prehrali s Američanmi v semifinále MS aj počas vlaňajšieho svetového šampionátu, na ktorom napokon obsadili 4. miesto.

    Zámorský tím začal napĺňať rolu favorita už na začiatku 4. minúty, keď sa strelecky presadil Teddy Stiga.

    V 13. minúte odskočili Američania už na dvojgólový náskok po zásahu Colea Eisermana, no už o 40 sekúnd neskôr výber trénera Martina Dendisa znížil zásluhou iba 16-ročného Adama Nemca. To bol však v podaní Slovákov na dlhé minúty jediný presný zásah v stretnutí.

    Chrenko zmiernil prehru

    V neskoršom priebehu prevzali streleckú taktovku americkí reprezentanti. Tí v priebehu druhej tretiny definitívne zlomili odpor Slovákov tromi gólmi, keď sa postupne presadili Max Plante, Cole Hutson a Will Skahan.

    V záverečnej časti hry ešte prikrášlili triumf USA druhými gólmi v zápase Eiserman a Plante. Posledné slovo v stretnutí mal Tomáš Chrenko, ktorý 42 sekúnd pred koncom zmiernil slovenskú prehru.

    Obhájili štvrtú priečku

    Na turnaji vo Fínsku to s hráčmi SR vyzeralo po troch dueloch v základnej A-skupine zle, veď na konte mali nula bodov po prehrách s Američanmi 0:9, s Lotyšmi 3:5 a s Fínmi 0:4. V utorok však zdolali Nórov 11:1 a z 3. priečky sa kvalifikovali do štvrťfinále, kde prekonali českú prekážku (3:2).

    Mladí Slováci vo Fínsku obhajujú vlaňajšiu štvrtú priečku, čo bolo ich najlepšie umiestnenie od striebra z roku 2003. V minulosti získali v roku 1999 bronz. Meno súpera v súboji o 3. miesto Slováci ešte nepoznajú. Budú nimi buď Kanaďania alebo Švédi, hrať sa bude v nedeľu od 13.00 h SELČ tiež v Espoo.

    Viac k témam: MS v hokeji do 18 rokov, Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
    Zdroj: SITA.sk – Slovenská osemnástka nestačila v semifinále MS vo Fínsku na Američanov, rozhodla nevydarená druhá tretina © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -