Adam Ružička strelil svoj piaty gól v aktuálnej sezóne NHL, na víťazstvo Calgary Flames to však nestačilo

    0

    28.11.2022 Slovenský hokejový útočník Adam Ružička sa strelecky presadil v sobotňajšom zápase zámorskej NHL 2022/2023 medzi Carolinou Hurricanes a Calgary Flames.

    Hosťom však zásah 23-ročného Bratislavčana napokon nestačil na bodový zisk, keďže prehrali 2:3. Ružička sa strelecky presadil v 19. minúte duelu, keď v presilovke doťukol do bránky odrazenú strelu Michaela Stonea.

    Kouč “diablov” má iné starosti

    V tejto sezóne NHL nazbieral Ružička v 11 dueloch päť gólov a štyri asistencie. V uplynulom ročníku profiligy zaznamenal taktiež päť presných zásahov, potreboval však na ne o 17 stretnutí viac.

    Calgary v ostatných troch vystúpeniach zakaždým prehralo a doterajších 21 zápasoch získalo rovnaký počet bodov. Tréner „plameňov“ Darryl Sutter si uvedomuje, že je to veľmi málo. „Určite chceme mať na konte viac bodov ako odohratých zápasov,“ povedal 64-ročný kouč.

    Jeho trénerský kolega z New Jersey Devils Lindy Ruff má v tejto sezóne príjemnejšie starosti.

    „Diabli“ si v sobotňajšom stretnutí poradili na domácom ľade s Washingtonom Capitals vysoko 5:1, pričom Ruff dosiahol jubilejné 800. víťazstvo v trénerskej kariére v NHL. Stal sa iba piatym koučom v profilige, ktorý dosiahol tento míľnik.

    Tatar ani Fehérváry nebodovali

    „Znamená to, že už som v tomto kolotoči dlho. Musíte urobiť veľa správnych vecí a mať dobré mužstvá. Tie majú zásluhu na tom, že sa mi také niečo podarilo,“ povedal Ruff, ktorý zaznamenal 571 triumfov na striedačke Buffala Sabres, 165 počas pôsobenia v Dallase Stars a 64 v súčasnom pôsobisku v New Jersey.

    V dueli medzi Devils a Capitals sa na ľade stretli i dvaja slovenskí reprezentanti – domáci útočník Tomáš Tatar a hosťujúci obranca Martin Fehérváry. Ani jeden z nich sa však nezapísal do kanadského bodovania.

    Viac k témam: NHL
    Zdroj: Webnoviny.sk – Adam Ružička strelil svoj piaty gól v aktuálnej sezóne NHL, na víťazstvo Calgary Flames to však nestačilo © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -