Fanúšik anglického klubu dostal doživotný zákaz vstupu na štadión, žartoval o vypískaní minúty ticha za Alžbetu II.

    0

    16.9.2022 Anglický druholigový klub Preston North End doživotne zakázal fanúšikovi vstup na štadión Deepdale po tom, ako si na Twitteri robil žarty z vypískania minúty ticha za zosnulú britskú kráľovnú Alžbetu II. Ako referuje web španielskeho denníka Marca, priaznivec spomenutého klubu zverejnil príspevok, v ktorom sa spýtal, či by ho vyhodili zo štadióna za pískanie počas minúty ticha.

    Vo futbalových kruhoch v Anglicku bolo toto rozhodnutie široko kritizované, ale predstavitelia Prestonu tvrdia, že bolo správne. Argumentovali tým, že „fanúšik prekročil hranicu“ a „spojil nás ako klub“ s týmto komentárom.

    Viac o téme: Úmrtie kráľovnej Alžbety II.

    „Ako futbalový klub uznávame právo každého jednotlivca na slobodu prejavu a osobných názorov. V tomto konkrétnom prípade však mala zverejnená séria tweetov spojitosť s týmto futbalovým klubom. Jeden konkrétny tweet, ktorý bol medzičasom vymazaný, prekročil hranicu prijateľnosti a tým, že nás priradil ako klub, sme pristúpili k zákazu vstupu na štadión,“ vysvetlil Preston North End svoje rozhodnutie.

    Klub dodal, že fanúšikovi zablokovali permanentku a klubové konto. Zákaz sa týka i vstupu do akéhokoľvek majetku Prestonu North End vrátane obchodu a predajne vstupeniek, v ktorých sa predávajú lístky na domáce zápasy a stretnutia u súperov. Preston dodal, že o zákaze pre spomenutého fanúšika bude informovať i konkurenčné kluby.

    Viac k témam: Úmrtie britskej kráľovnej Alžbety II., zákaz vstupu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Fanúšik anglického klubu dostal doživotný zákaz vstupu na štadión, žartoval o vypískaní minúty ticha za Alžbetu II. © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -