Christián Jaroš opúšťa zámorskú NHL a mieri do ruskej KHL, jeho novým tímom bude Avangard Omsk

    1

    1.6.2022 Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš po piatich sezónach pravdepodobne opustí zámorské klziská. Dvadsaťšesťročný košický rodák totiž údajne mieri do ruskej KHL, v ktorej by podľa webu sport24.ru mal hrať za Avangard Omsk. Za “jastrabov” hral v sezóne 2021/2022 útočník Peter Cehlárik, ktorý medzičasom zamieril do švajčiarskeho Zugu.

    Christián Jaroš sa počas piatich rokov v Severnej Amerike prebojoval aj do NHL, v ktorej za Ottawu Senators, San Jose Sharks a New Jersey Devils absolvoval spolu 94 duelov profiligy s bilanciou 1 gól a 13 asistencií.

    V ostatnom ročníku vo farbách “diablov” odohral 11 zápasov bez bodového zisku. Keď ho Devils koncom marca poslali na farmu v AHL, rozhodol sa k rezerve nepripojiť a predčasne ukončil zmluvu na 800-tisíc USD.

    Dostal tiež pozvánku reprezentovať Slovensko na svetovom šampionáte vo Fínku, ktorú prijal, no z hry ho vyradili zdravotné problémy.

    Viac k témam: KHL, NHL National Hockey League
    Zdroj: Webnoviny.sk – Christián Jaroš opúšťa zámorskú NHL a mieri do ruskej KHL, jeho novým tímom bude Avangard Omsk © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -

    1 komentár

    Comments are closed.