Slovensko má opäť majstra Európy v zápasení, Salkazanov obhájil v Budapešti titul

    0

    1.4.2022 Slovenský reprezentant Tajmuraz Salkazanov sa opäť stal majstrom Európy v zápasení voľným štýlom v kategórii do 74 kg. Dvadsaťpäťročný rodák z ruského Severného Osetska na kontinentálnom šampionáte v Budapešti zvládol aj stredajšie večerné finále, v ktorom zdolali Taliana Franka Chamiza Marqueza. Salkazanov síce v súboji o zlato prehrával na body už 0:5, nevzdal sa však a napokon triumfoval 7:5.

    Salkazanov v Maďarsku obhájil zlato spred roka, vlani v apríli uspel na ME v poľskej Varšave. Rovnako v roku 2021 získal tiež striebro na majstrovstvách sveta v nórskom Osle, na olympijské hry do Tokia sa však neprebojoval. Slovensko v Budapešti bralo medailu aj v utorok, v kategórii do 97 kg bronz získal Batyrbek Cakulov.

    Zaujímavosťou je, že spomenutého talianskeho súpera zdolal aj vlani počas zlatého ťaženia vo Varšave. V Budapešti si pred finále poradil s Poliakom Kamilom Rybickým, rumunským reprezentantom Zurabom Kaprajevom aj Turanom Bajramovom z Azerbajdžanu.

    Viac k témam: Majstrovstvá Európy
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko má opäť majstra Európy v zápasení, Salkazanov obhájil v Budapešti titul © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -