Abramovič previedol správu klubu FC Chelsea na charitu, ruský miliardár má údajne blízko k Putinovi

    0

    1.3.2022 Majiteľ anglického futbalového klubu FC Chelsea Roman Abramovič previedol v sobotu správcovstvo jedného z najlepších tímov Premier League na charitatívnu organizáciu.

    Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

    Známy ruský miliardár nepotvrdil ani nevyvrátil, či toto jeho rozhodnutie je odozvou na rusko-ukrajinský vojenský konflikt a sankcie EÚ namierené voči ruským podnikateľom. Podľa BBC však samotná nadácia dosiaľ nesúhlasila s prevzatím kontroly nad aktuálnym šampiónom Ligy majstrov.

    Abramovič má blízko k Putinovi

    Päťdesiatpäťročný Abramovič je považovaný za jedného z najbohatších Rusov a rovnako sa o ňom hovorí, že má blízko k prezidentovi Vladimirovi Putinovi. “Vždy som robil rozhodnutia s predstavami toho najlepšieho pre klub. Som naďalej zaviazaný jeho hodnotám. Preto som odovzdal správcovstvo FC Chelsea charitatívnej organizácii,” uviedol Abramovič vo svojom stanovisku.

    Londýnsky klub v nedeľu tiež reagoval, že je proti akémukoľvek násiliu a vojne. Majitelia nadácie po následnej diskusii zostali v neistote, či budú schopní viesť správu mužstva. Nadácia Chelsea Supporters’ Trust uviedla, že “naliehavo hľadá vysvetlenie” toho, čo Abramovičovo sobotňajšie vyhlásenie vlastne znamená pre chod klubu. “Teraz je rad na právnikoch, aby preskúmali, čo sa dá v danej situácii robiť,” informovala BBC.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Vojna na Ukrajine (fotografie)

    FC Chelsea viedol Abramovič 18 rokov

    Abramovič je majiteľom londýnskeho klubu, známeho pod prezývkou “The Blues” od roku 2003. Za 18 rokov pod jeho velením Chelsea dvakrát ovládla Ligu majstrov a dvakrát aj Európsku ligu.

    Domáci titul v Premier League vybojovali jej hráči päťkrát a pridali aj päť prventiev v FA Cupe. Do zbierky úspechov Londýnčanov pod Abramovičom patria aj tri triumfy v Ligovom pohári (Carabao Cupe).

    Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
    Zdroj: Webnoviny.sk – Abramovič previedol správu klubu FC Chelsea na charitu, ruský miliardár má údajne blízko k Putinovi © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -