Slovenskí paralympionici sú už v Pekingu, na ZPH budú obhajovať 11 medailí

    0

    1.3.2022 Slovenskí paralympionici sú už v dejisku blížiacich sa zimných paralympijských hier. Do čínskeho Pekingu pricestovali počas víkendu cez Frankfurt spolu so športovcami z Nemecka, Rakúska a Rumunska.

    Viacerí absolvovali prvé tréningy

    Aktuálne sa postupne aklimatizujú na nové prostredie, vyrovnávajú sa tiež s časovým posunom. Športovci v paraalpskom lyžovaní si rozložili stan v stredisku Jen-čching, parahokejisti aj reprezentanti v curlingu na vozíku sú v Pekingu. V nedeľu už viacerí absolvovali prvé tréningy na paralympijských športoviskách.

    Konečne sme na ľade po pár dňoch, čo sme cestovali. Ešte si skôr zvykáme na spanie, pretože čas sa nám výrazne otočil a všetci sme sa v noci budili, že už je ráno. Ľad je výborný, aspoň teda v tréningovej hale. My sme zvyknutí na omnoho horší. V porovnaní s našimi štadiónmi je tam dosť teplo, čiže budeme si musieť zvyknúť ešte aj na túto vec,” prezradil po úvodnom tréningu v Pekingu kapitán parahokejového tímu Marián Ligda.

    Najúspešnejšou športovkyňou v Pjončangu Farkašová

    Zimné paralympijské hry sa začnú v piatok 4. marca otváracím ceremoniálom, o deň neskôr už bude v hre väčšina Slovákov. Parahokejisti odohrajú zápas proti domácim Číňanom, v curlingu na vozíku tím SR čaká duel proti Američanom a paraalpskí lyžiari absolvujú súťaže v zjazde.

    V Číne budú Slováci obhajovať spolu 11 cenných kovov (6 – 4 – 1), všetky na svahoch v Jen-čchingu. Najúspešnejšou športovkyňou na predchádzajúcich ZPH v kórejskom Pjončangu bola s piatimi cennými kovmi zjazdárka Henrieta Farkašová (4 – 1 – 0).

    Viac k témam: ZPH Zimné paralympijské hry 2022 Peking
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí paralympionici sú už v Pekingu, na ZPH budú obhajovať 11 medailí © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -