Slováci už poznajú súpera v boji o štvrťfinále. Čechov čakajú na ZOH v Pekingu Švajčiari

    0

    22.2.2022 Reprezentanti Slovenska zabojujú o postup do štvrťfinále hokejového turnaja na ZOH 2022 v Pekingu proti Nemcom.

    Rozhodli o tom záverečné dva súboje skupinovej fázy, v ktorých Američania zdolali Nemcov 3:2 a Kanaďania si poradili s domácimi Číňanmi 5:0.

    Nemci sú na tom rovnako ako Slováci

    Nemeckí hokejisti získali v troch zápasoch základnej skupiny rovnako ako Slováci tri body za jedno víťazstvo nad Číňanmi (3:2). Nemci sú obhajcovia strieborných medailí zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

    Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

    Priamy postup do štvrťfinále si ako víťazi troch základných skupín vybojovali Američania, Fíni a reprezentanti Ruského olympijského výboru, čiže Rusi. Ako najlepší tím z druhých miest sa do štvrťfinále dostali Švédi.

    Slovensko spoznalo súpera

    Ďalších osem účastníkov olympijského hokejového turnaja mužov vytvorilo tabuľku podľa zisku bodov v základných skupinách. Na základe tohto poradia sa zrodili dvojice v tzv. kvalifikačných súbojoch o postup do štvrťfinále: Kanada – Čína, Dánsko – Lotyšsko, Česko – Švajčiarsko a Slovensko – Nemecko.

    Hrať sa bude v utorok 15. februára, presné začiatky zápasov zverejnia neskôr na základe rozhodnutia direktoriátu turnaja.

    Všetky tri zápasy vyhrali len Američania

    Američania ako jediní vyhrali v základnej skupine všetky tri zápasy v riadnom hracom čase s 9 bodmi a so skóre 15:4. Fíni získali v skupinách 8 bodov, Rusi a Švédi po sedem.

    Viac o téme: Hokej na ZOH 2022 v Pekingu

    S nulou na konte bodov zostali okrem domácich Číňanov aj Lotyši, jeden bod získali Švajčiari. Slováci s troma bodmi skončili v spoločnej tabuľke tímov po základných skupinách na ôsmom mieste. Najlepšími strelcami turnaja sú po základných skupinách Slovák Juraj Slafkovský a Švéd Lucas Wallmark.

    Viac k témam: Hokej na ZOH 2022 v Pekingu, Zimná olympiáda v Pekingu 2022
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci už poznajú súpera v boji o štvrťfinále. Čechov čakajú na ZOH v Pekingu Švajčiari © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -