Slovenských futsalistov čaká premiéra na majstrovstvách Európy, pobijú sa o postup zo skupiny

    0

    21.1.2022 Dlho očakávaný deň slovenskej mužskej reprezentácie vo futsale nastane v piatok 21. januára 2022, v holandskom Amsterdame totiž o 17.30 h pod vedením trénera Mariána Berkyho absolvujú Slováci svoju premiéru na majstrovstvách Európy.

    V boji o okteto štvrťfinalistov čaká na slovenský výber mimoriadne ťažká úloha, v základnej skupine totiž budú ich súpermi postupne Rusi (21.1.), Poliaci (25.1.) a Chorváti (29.1.). Prvé dve stretnutia odohrajú Slováci v Amsterdame, tretí v Groningene.

    S Rusmi aj Poliakmi slovenský výber posledné merania síl prehral 0:1 resp. 1:2, nad Chorvátmi v roku 2020 triumfoval 3:2.

    Futsalové ME majú premiérovo až 16 účastníkov, od roku 2010 mal záverečný turnaj kontinentálneho šampionátu po 12 tímov. Zlato zo Slovinska 2018 budú obhajovať hráči Portugalska. Turnaj sa začal už v stredu 19.1. a vyvrcholí 6.2. finálovým súbojom v Amsterdame. Súboje v skupinách sa uskutočnia bez divákov v hľadiskách, o dueloch pre vyraďovaciu časť sa rozhodne neskôr.

    Výbery sú rozdelené do štyroch štvorčlenných skupín, o štvrťfinále postúpia po dva tímy z každej z nich. Slovenskí futsalisti sú síce na tomto fóre nováčikmi, radi by však zamiešali karty v boji o prienik do vyraďovacej fázy.

    Prvý tréning v dejisku ME absolvovali Slováci v Amsterdame v stredu. “” povedal tréner Marián Berky podľa webu futsalslovakia.sk.

    Podľa kouča tímu SR majú jeho zverenci najvyššiu šancu uspieť v súboji proti Poliakom, veria si aj na Chorvátov. “”

    Medzi lídrov slovenského výberu by mal patriť Tomáš Drahovský pôsobiaci na klubovej úrovni v Španielsku, kde patrí medzi najlepších strelcov. “,” poznamenal podľa futsalslovakia.sk.

    Brankári: Marek Karpiak, Marek Kušnír, Richard Oberman
    Hráči v poli: Peter Serbin, Martin Směřička, Anton Brunovský, Daniel Čeřovský, Dominik Ostrák, Gabriel Rick, Peter Kozár, Martin Zdráhal, Tomáš Drahovský, Martin Doša, Vojtech Turek, Matúš Ševčík, Patrik Zaťovič

    Program Slovákov na šampionáte:
    piatok 21. januára (Amsterdam/Hol.): Rusko – Slovensko (17.30)
    utorok 25. januára (Amsterdam/Hol.): Poľsko – Slovensko (20.30)
    sobota 29. januára (Groningen/Hol.): Slovensko – Chorvátsko (14.30)

    Viac k témam: Majstrovstvá Európy vo futsale
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenských futsalistov čaká premiéra na majstrovstvách Európy, pobijú sa o postup zo skupiny © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -