V dvojhre žien sa lúči nasadená trojka Muguruzová aj šestka Kontaveitová

    0

    21.1.2022
    aktualizované 20. januára, 15:59

    Štvrtý hrací deň na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny Australian Open priniesol dve prekvapenia na úkor hráčok z Top 10 ženského rebríčka. Už v 2. kole dvojhry žien sa totiž porúčali Estónka Anett Kontaveitová aj Španielka Garbine Muguruzová, nasadené ako hráčky číslo 6 resp. 3. ďalej však idú dvojka Bieloruska Arina Sabalenková, sedmička Iga Swiateková z Poľska aj desiatka Anastasia Pavľučenkovová z Ruska.

    Garbine Muguruzová vo štvrtok nestačila na skúsenú Francúzku Alizé Cornetovú, ktorej v rebríčku WTA patrí 61. priečka, pričom Španielka je v ňom tretia. Ich vzájomný duel trval iba 88 minút a Cornetová v ňom triumfovala 6:3, 6:3.

    Dvojnásobný grandslamová šampiónka Muguruzová sa v celom súboji nedostala ani k jednému brejkbalu, pričom pri jej mene svietilo až 33 nevynútených chýb.

    komentovala neočakávanú prehru španielska tenistka, ktorá v závere minulej sezóny ovládla turnaj WTA Finals v Mexiku.

    Muguruzová tiež poznamenala, že sa po fyzickej stránke necítila ideálne, keďže v nedávnej minulosti sa v jej realizačnom tíme koronavírus a dva týždne s jeho členmi nebola v kontakte.

    Alizé Cornetová v Melbourne štartuje už na svojom 63. grandslamovom turnaji a 60. bez prerušenia, no nikdy sa na podujatí tejto úrovne nedostala cez 4. kolo. V sobotu môže toto svoje maximum vyrovnať, bude to deň jej 32. narodenín. Samu seba označila za akéhosi dinosaura.

    priznala 31-ročná Francúzka po triumfe nad súperkou o tri roky mladšou.

    Anett Kontaveitová z Estónska vo štvrtok zostala na rakete 19-ročnej Dánky Clary Tausonovej, ktorej za 81 minút podľahla 2:6, 4:6.

    doplnila Tausonová.

    S hlavnou súťažou sa lúči aj prekvapujúca víťazka US Open 2021 Britka Emma Raducanuová, ktorá ako nasadená sedemnástka nestačila na Čiernohorku Danku Koviničovú (98. miesto v rebríčku WTA) a za 156 minút jej podľahla 4:6, 6:4, 3:6. Vo večernom súboji v Aréne Roda Lavera potvrdila úlohu favoritky Rumunka Simona Halepová, ktorá za 68 minút zdolala Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:2, 6:0.

    Arina Sabalenková síce v súboji proti Číňanke Wang Sin-jü mala až 19 dvojchýb, napriek tomu sa teší z postupu po triumfe 1:6, 6:4, 6:2. Bieloruska priznala, že po prehre v prvom sete si na krátky čas do šatne a to ju nebudilo.

    povedala Sabalenková.

    Iga Swiateková z Poľska ako šampiónka Roland Garros v Paríži z jari 2020 prešla cez Švédku Rebeccu Petersonovú (6:2, 6:2), Ruska Anastasia Pavľučenkovová vyradila domácu Samanthu Stosurovú (6:2, 6:2).

    V mužskej dvojhre štvrtok nepriniesol také prekvapenia ako u žien. Štvrtý nasadený Grék Stefanos Tsitsipas zdolal Argentínčana Sebastiána Báeza 7:6 (1), 6:7 (5), 6:3, 6:4, šlo o súboj dvoch niekdajších jednotiek juniorského svetového rebríčka.

    Ďalej ide aj päťka Rus Andrej Rubľov, no trinásteho nasadeného Argentínčana Diega Schwartzmana zaskočil držiteľ voľnej karty Austrálčan Chris O’Connell a zdolal ho 7:6 (6), 6:4, 6:4.

    Viac k témam: Australian Open v Melbourne, Rebríček WTA
    Zdroj: Webnoviny.sk – V dvojhre žien sa lúči nasadená trojka Muguruzová aj šestka Kontaveitová © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -