Tréner Kukučka má pred zápasom o postup dilemu, slovenskí hádzanári musia Rusov zdolať o šesť gólov

    0

    17.1.2022 Slovenskí reprezentanti v hádzanej sa na “domácich” majstrovstvách Európy v Košiciach dočkali premiérového triumfu. V sobotňajšom podvečernom zápase F-skupiny zvíťazili nad mužstvom Litvy 31:26 a zostali v hre o prienik do ďalšej fázy.

    Kormidelníka tímu SR Petra Kukučku potešilo, že jeho zverenci hrali vynikajúco v obrane. Platilo to predovšetkým v prvom polčase, ktorý vyhrali 15:8. “,” priznal po stretnutí na webe slovakhandball.sk slovenský tréner a podotkol, že pred záverečným duelom skupiny proti Rusku bude mať dilemu, koho postaví do bránky od začiatku stretnutia.

    Prvýkrát sa na tomto šampionáte v slovenskom drese predstavil Oliver Rábek. Tromi gólmi pomohol ukončiť 10-zápasovú šnúru prehier slovenského mužstva. Predtým Slováci vyhrali ešte 11. januára 2020 na Faerských ostrovoch (27:26), pričom z víťazstva sa radovali po dvoch rokoch a štyroch dňoch. “,” poznamenal 204 centimetrov vysoký hráč prešovského Tatrana.

    Hádzanári Litvy po druhej prehre už nemôžu postúpiť do jednej zo štvrťfinálových skupín. Vystúpenie v košickej základnej skupine zakončia slovenskí hádzanári súbojom proti Rusom v pondelok 17. januára od 18.00 h. Keďže Rusi v sobotňajšom večernom vystúpení pomerne prekvapujúco zdolali Nórov 23:22, Slováci, ktorí pri vstupe do šampionátu podľahli severskému tímu (25:35), budú musieť na postup vyhrať nad “zbornou” minimálne o šesť gólov.

    “,” zaprognózoval si robustný pivot Martin Slaninka, ktorý proti pobaltskému súperovi skóroval dvakrát.

    Viac k témam: Majstrovstvá Európy ME v hádzanej 2022
    Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Kukučka má pred zápasom o postup dilemu, slovenskí hádzanári musia Rusov zdolať o šesť gólov © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -