Schmidhoferová sa vzdala účasti na ZOH v Pekingu, mala náročné posledné týždne a na lyžovanie sa necíti

    0

    15.1.2022 Rakúske ženské zjazdové lyžovanie prišlo o jednu z možných účastníčok ZOH v Pekingu. Špecialistka na rýchlostné disciplíny Nicole Schmidhoferová sa rozhodla dobrovoľne vycúvať z boja o účasť pod piatimi kruhmi v Číne.

    Po zranení kolena spred roka sa stále necíti dostatočne pripravená, vo štvrtok sa nezúčastnila na prvom meranom tréningu pred sobotňajším zjazdom Svetového pohára v stredisku Altenmarkt-Zauchensee.

    uviedla Nicole Schmidhoferová pre ORF.

    Majsterka sveta v super G z roku 2017 zo St. Moritzu má v pláne vyskúšať aspoň túto disciplínu, sobotňajší zjazd už definitívne zrušila. vysvetlila 32-ročná rodáčka z Korutánska.

    Na budúci týždeň sú na programe ženského Svetového pohára preteky v talianskej Cortine d’Ampezzo, odkiaľ si Schmidhoferová v minulosti priviezla dve druhé aj dve tretie miesta v zjazde a super G. Verí, že sa tam ‘nakopne’ k lepším zajtrajškom. Olympiádu však definitívne odpísala.

    doplnila Schmidhoferová, ktorá je štvornásobná víťazka pretekov vo Svetovom pohári.

    Viac k témam: ZOH 2022 v Pekingu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Schmidhoferová sa vzdala účasti na ZOH v Pekingu, mala náročné posledné týždne a na lyžovanie sa necíti © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -