Petra Vlhová má za sebou debut na dlhých lyžiach. Bola to taká tréningová jazda, vraví kráľovná slalomu

    0

    14.1.2022 Sezóna zjazdových lyžiarok sa už prehupla do druhej polovice a Petra Vlhová ešte len teraz zažila debut na dlhých lyžiach.

    Slalomová kráľovná doterajšej časti olympijskej zimy sa v rakúskom Zauchensee predstavila v prvom meranom tréningu pred sobotným zjazdom a do cieľa prišla na 35. mieste s mankom vyše tri a pol sekundy na najrýchlejšiu Nemku Kiru Weidleovú.
    Zamerala sa na slalom a obrák
    Bol to Vlhovej prvý dotyk s rýchlostnou disciplínou v sezóne 2021/2022, v ktorej sa doteraz výlučne zameriavala na slalom a obrovský slalom.

    “Pocity sú celkom dobré. Bola to taká tréningová jazda, pretože veľmi dlho som nestála na týchto lyžiach. Potrebovala som získať istotu. Pochopiť, aké sú podmienky a sneh,” vyjadrila sa Petra Vlhová v rozhovore pre portál šport.sk.

    “Trať je veľmi pekná a sneh naozaj dobrý. Nie je to až také ťažké,” dodala k parametrom trate.

    Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa do Zauchensee presunula zo Schladmingu, kde druhým miestom spečatila celkový slalomový triumf vo Svetovom pohári.
    V tíme panuje pokojná atmosféra
    Splnila tým prvý zo svojich tohtosezónnych cieľov a zdvihla si sebavedomie pred blížiacimi sa ZOH v Pekingu. Odrazilo sa to na pokojnej atmosfére v tíme, kde je šéftrénerom Švajčiar Mauro Pini.

    “Som veľmi dobre naladená. Všetko to opadlo a teraz si užívam, že môžem byť na dlhých lyžiach,” dodala na záver Vlhová pre Šport.sk.

    “Súťažný víkend v zjazde a super G v Zauchensee berieme ako akési rozjazdenie a aklimatizáciu na rýchlosť pred olympiádou. Malý cieľ v podobe glóbusu za slalom sme už splnili, ale stále sme len v polovici schodov v tejto sezóne. Teraz pôjdeme po ten veľký cieľ,” uviedol ešte pred odchodom do Zauchensee jeden z Vlhovej trénerov Matej Gemza.

    Najlepšie svetové zjazdárky v Zauchensee čaká v piatok druhý tréning, v sobotu o 10.45 h už ostrý štart zjazdu a v nedeľu od 11.30 super-G.

    Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
    Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová má za sebou debut na dlhých lyžiach. Bola to taká tréningová jazda, vraví kráľovná slalomu © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -