Štyri zápasy talianskej Serie A prekazil koronavírus, neplánovane oddychuje aj Škriniarov Inter

    0

    7.1.2022 Minimálne štyri z desiatich na štvrtok naplánovaných zápasov 20. kola talianskej futbalovej Serie A sa neuskutočnia.

    Regionálne zdravotné úrady nariadili tímom uchýliť sa do karantény vzhľadom na vysoký nárast prípadov koronavírusu v kluboch z Bologne, Turína, Udine a Salerna.
    Šláger by sa zatiaľ mal hrať
    Nebude sa hrať aj súboj FC Bologna – Inter Miláno, čo znamená, že neplánované voľno bude mať aj slovenský obranca v službách talianskeho majstra Milan Škriniar.

    Nariadenie postihlo aj ďalšie tri súboje: Atalanta Bergamo – FC Turín, AC Fiorentina – Udinese a Salernitana – Benátky.

    Podľa talianskych médií Bologna aktuálne má osem hráčov nakazených koronavírusom, Turín šiestich plus dvoch členov realizačného tímu, Udinese siedmich a dvoch členov realizačného tímu a Salernitana deväť hráčov a dvoch ďalších pracovníkov klubu.

    Večerný šláger Juventus Turín – SSC Neapol zatiaľ zostáva v platnosti napriek tomu, že Neapolčania hlásia dovedna desiatich pozitívnych členov tímu vrátane siedmich hráčov aj trénera Luciana Spallettiho.
    Hrá sa po dvojtýždňovej prestávke
    Aktuálne je v talianskej Serie A pre koronavírus v karanténe vyše 70 hráčov.

    Predstavitelia najvyššej talianskej súťaže ešte oficiálne neodložili štvrtkové zápasy a nerozhodli o tom, kedy sa budú dohrávať.

    Štvrtkové kolo na sviatok Zjavenia pána sa hrá po dvojtýždňovej vianočnej a novoročnej prestávke.

    Ďalších desať zápasov by malo prísť na rad v nedeľu 9. januára, ale už teraz je zrejmé, že niektoré súboje opäť neodohrajú.
    Fanúšikovia s respirátormi FFP2
    Zápasy v Serie A sa momentálne hrajú pred polovične obsadenými tribúnami a všetci fanúšikovia musia mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2.

    Na čele Serie A je po 19. kole obhajca titulu Inter Miláno so 46 bodmi, pred mestským rivalom AC má náskok štyroch bodov.

    Tretia priečka patrí Neapolu s odstupom siedmich bodov. Na opačnom póle tabuľky je Salernitana s 8 bodmi.

    Viac k témam: Serie A
    Zdroj: Webnoviny.sk – Štyri zápasy talianskej Serie A prekazil koronavírus, neplánovane oddychuje aj Škriniarov Inter © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -