Slovenkám sa nepodarilo zopakovať maximum z MS, po prehre s Poľkami skončili na šiestom mieste

    0

    6.12.2021
    aktualizované 5. decembra 2021, 13:49

    Slovenské reprezentantky vo florbale obsadili na majstrovstvách sveta vo švédskej Uppsale konečné šieste miesto.

    V záverečnom svojom vystúpení v súboji o piatu priečku Slovenky podľahli Poľkám 3:4 a nezopakovali svoje maximum z majstrovstiev sveta, ktorým bolo práve piate miesto na “domácom” šampionáte v roku 2017 v Bratislave.
    Ferenčíkovej rozlúčka s kariérou
    V jednom z najvyrovnanejších zápasov na MS 2021 v Uppsale Slovenky po prvej tretine viedli gólom Kláry Grossovej 1:0. V druhej tretine Poľky dvoma gólmi otočili na 2:1, ale presné zásahy Denisy Ferenčíkovej a Paulíny Hudákovej v 26. a 32. min opäť znamenali tesný náskok Sloveniek.

    Malwina Zagorská však ešte do konca druhej časti hry vyrovnala na 2:2 a o víťazstve poľských reprezentantiek rozhodla svojím druhým gólom v zápase Justyna Krzywaková. Jej pokus z veľkej diaľky prešiel brankárke Jane Dupčákovej pomedzi prsty.

    O minútu a pol neskôr mala Denisa Ferenčíková veľkú šancu na vyrovnanie, ale nepremenila trestný nájazd. Práve Ferenčíková, ktorá na MS vo Švédsku nastrieľala päť gólov, sa v zápase proti Poľkám lúčila s reprezentačnou kariérou. Súboj číslo 101 bol pre ňu posledný.
    Z prehry na šampionáte sú sklamaní
    “Prvá tretina nebola z našej strany zlá. O našej prehre výraznou mierou rozhodol úvod druhej tretiny, keď druhá päťka inkasovala dva rýchle góly po úplne nezmyselných chybách… V neskoršom priebehu sme sa dotiahli a dokonca otočili výsledok, no dovolili sme súperkám vyrovnať. V tretej časti to bolo kto z koho a trúfam si povedať, že sme boli lepší, ale žiaľ, priletela jedna lastovička z polovice ihriska, ktorá zapadla do našej bránky. Definitívny klinec do truhly bolo nepremenené trestné strieľanie. Počas hry bez brankárky sme si už nič nedokázali vytvoriť. Z prehry sme sklamaní, pretože našim cieľom bolo piate miesto. Našu účasť na šampionáte hodnotím ako nevydarenú,” zhodnotil tréner Michal Jedlička na webe Slovenského zväzu florbalu.
    Na favoritky opäť nestačili
    Slovenské florbalistky sa na MS už štvrtýkrát bez prerušenia dostali do štvrťfinále, no rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch v ňom nestačili na favoritky, keď ešte v piatok večer podľahli Švajčiarkam vysoko 1:12. Na predchádzajúcom svetovom šampionáte obsadili Slovenky rovnako šiestu priečku.

    “Mrzí ma môj nepremenený nájazd. Realita je daná a my sa v súčasnosti pohybujeme medzi piatym a šiestym miestom na svete. Myslím si, že sme si šampionát aj tak užili a v podstate nám vychádzalo takmer všetko ako malo. Škoda nevydareného štvrťfinále so Švajčiarkami a dnešného zápasu s Poľskom,” komentovala Denisa Ferenčíková.

    Viac k témam: Majstrovstvá sveta vo florbale žien
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenkám sa nepodarilo zopakovať maximum z MS, po prehre s Poľkami skončili na šiestom mieste © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -