Slováci kráčajú v Helsinkách za vytýčeným cieľom, na úvod MS vo florbale vysoko zdolali Američanov

    0

    5.12.2021 Slovenskej reprezentácii florbalistov podľa očakávania vyšiel vstup do majstrovstiev sveta vo fínskych Helsinkách, v súboji výkonnostne slabšej C-skupiny zdolali Američanov hladko 15:1. Počas víkendu absolvujú Slováci zostávajúce dve stretnutia v skupine, v sobotu podvečer vyzvú Poliakov a v nedeľu rovnako o 16.30 h si zmerajú sily s výberom Thajska.

    Pred šampionátom si slovenskí florbalisti stanovili jednoznačný cieľ – dostať sa do štvrťfinále a v konečnom účtovaní obsadiť piatu priečku.
    Výborná hra aj výsledok
    V piatok popoludní v súboji s Američanmi mali slovenskí hráči prevahu počas celého duelu, súperovi dovolili skórovať iba raz v presilovej hre. “Víťazstvo nás všetkých teší a aj skutočnosť, že sme sa držali nášho predzápasového plánu. Američanov sme držali na ich polovici ihriska prakticky počas celého zápasu, takže úplná spokojnosť,” zhodnotil na oficiálnom webe Slovenského zväzu florbalu (SZFB) autor hetriku Michal Dudovič. Tri góly v tomto stretnutí dosiahli aj Ladislav Gál a Matúš Gajdoš.

    Trénera slovenského výberu Radomíra Mrázeka potešila hra aj výsledok. “Myslím si, že môžeme vysloviť spokojnosť. Bol to z našej strany očakávaný priebeh zápasu a scenár, ktorý sme si pre súpera nachystali, klapol,” povedal.

    Mrázeka však mrzí zranenie jedného z jeho zverencov. “Filip Čonka-Skyba si v úvode podvrtol koleno a nedohral, čiže uvidíme, čo s tým má. Víťazstvo sme si už postrážili a môžeme myslieť na ďalšieho súpera, ktorým bude Poľsko,” dodal.
    Vedia, čo platí na Poliakov
    Poliaci pre Slovákov nie sú neznáma. Vedie ich český kouč Jan Holovka, ktorý v slovenskej extralige trénuje 1. FBC Florbal Trenčín a v tomto tíme pôsobia aj dvaja reprezentanti Poľska – bratia Konrad Pelczarski a Karol Pelczarski.

    “Bude to oveľa náročnejší duel než s Amerikou, pretože poľský tím je oveľa lepšie fyzicky vybavený a v družstve majú niekoľko kvalitných a nebezpečných hráčov, čiže musíme predviesť koncentrovanejší výkon. Čo sa týka skóre a vývoja, totožný so súbojom s USA určite nebude,“ doplnil Mrázek.

    René Slezák v piatkovom súboji nebodoval a pred duelom proti Poliakom priznal, že v porovnaní s piatkom sa chcú Slováci v sobotu ešte zlepšiť. “Poliakov dobre poznáme a vieme, čo na nich bude platiť. To sa budeme snažiť aplikovať do našej hry. Chceme ešte zlepšiť náš výkon oproti zápasu s USA,“ povedal.

    Slováci sa na MS prebojovali do štvrťfinále iba raz, vyšlo im to v roku 2012. Na ďalších troch svetových šampionátoch zakaždým stroskotali v baráži o postup do štvrťfinále. Ich maximom je teda 8. priečka zo Švajčiarska 2012.

    Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS vo florbale, Slovenský zväz florbalu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci kráčajú v Helsinkách za vytýčeným cieľom, na úvod MS vo florbale vysoko zdolali Američanov © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -