Tundra horí a Putin mlčí. Ruský prezident nie je ochotný čokoľvek spraviť, kritizuje Biden

0

4.11.2021 Kremeľ odmietol kritiku amerického prezidenta Joea Bidena na adresu ruskej hlavy štátu Vladimira Putina za neúčasť na klimatickej konferencii OSN.

„Jeho tundra horí, doslova horí. Má vážne, vážne klimatické problémy a mlčí o ochote čokoľvek spraviť,“ povedal v utorok Biden na adresu Putina a požiarov, ktoré počas leta zasiahli Sibír.
Kroky Ruska sú dôsledné
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v stredu reagoval, že Moskva s Bidenovou charakteristikou nesúhlasí. Uviedol, že ruská delegácia sa na samite v Glasgowe aktívne zúčastnila.

„Ruské opatrenia v oblasti klímy nemajú za cieľ byť viazané na nejaké podujatie,“ povedal Peskov. „Význam akcie v Glasgowe, samozrejme, neznižujeme, kroky Ruska sú však dôsledné, seriózne a premyslené,“ dodal hovorca.
Moskva má vlastné pracovné plány
„Tundra naozaj horí… Ale nezabúdajme, že lesy horia aj v Kalifornii, Turecku a v ďalších krajinách. To sú dôsledky klimatických zmien, ktorým čelíme, a Rusko do istej miery čelí vážnejším výzvam,“ pokračoval Peskov.

Moskva podľa neho zaujíma „veľmi zodpovedný postoj“ a pokiaľ ide o riešenie klimatických zmien má „konkrétne pracovné plány“. „S najväčšou pravdepodobnosťou o tomto všetkom prezident USA nebol informovaný, keď hovoril o neúčasti Ruska,“ uzavrel Peskov.

Viac k témam: Klimatická konferencia COP26, Klimatické zmeny, Medzinárodné vzťahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Tundra horí a Putin mlčí. Ruský prezident nie je ochotný čokoľvek spraviť, kritizuje Biden © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -