Čierne okresy nepovoľujú fanúšikov, hokejisti Michaloviec a Spišskej Novej Vsi odohrajú domáce zápasy u súperov

    0

    30.10.2021 Zaočkovanosť proti koronavírusu na východe Slovenska je nízka a už sa to začína negatívne prejavovať na zmenách v rozpise zápasov v hokejovej Tipos extralige.

    Kluby z tzv. čiernych okresov, teda v najvyššom stupni ohrozenia, nebudú mať fanúšikov na domácich zápasoch a tým prídu aj o možnosť zarobiť si na vstupnom.
    Miesta chceli pre sponzorov
    Preto požiadali svojich súperov, aby mohli budúcotýždňové domáce zápasy odohrať na ich ľade. Zmeny týkajúce sa termínov a dejísk majstrovských stretnutí už oznámili Michalovce, Spišská Nová Ves aj Poprad.
    Viac o téme: Koronavírus
    Zemplínčania pôvodne avizovali, že počas obdobia čiernej fázy budú môcť pustiť na štadión iba 100 divákov a tieto miesta plánovali vyčleniť sponzorom.

    Napokon sa však dohodli s Košičanmi, ktoré sú stále “iba” bordové a vzájomné derby plánované na 5. novembra napokon odohrajú v Steel Aréne. Upozornil na to web hockeyslovakia.sk.
    Maródka u “kamzíkov”
    Rovnako uvažovali aj na Spiši. Nováčik odohrá zápas 14. kola plánovaný na 5. novembra po dohode s predstaviteľmi HK Nitra pod Zoborom. Na domácom ľade privítajú hráčov Nitry 10. decembra v rámci 25. kola.

    “Veríme, že miera zaočkovanosti v našom okrese pôjde výrazne nahor, pandemická situácia sa zlepší a v novom termíne budeme môcť otvoriť brány nášho zimného štadióna aj pre všetkých fanúšikov. Aj touto cestou sa chceme vedeniu HK Nitra poďakovať za ústretovosť pri výmene domáceho prostredia, “ uvádza sa v stanovisku HK Spišská Nová Ves na sociálnej sieti.

    Iný dôvod na preloženie zápasov má vicemajster HK Poprad. “Kamzíci” mali už v piatok 29. 10. privítať Liptovský Mikuláš a v nedeľu 31. 10. Banskú Bystricu. Tieto zápasy sa však neuskutočnia pre vysokú maródku v domácom tíme. “Klub požiadal Ligovú radu z dôvodu veľkej maródky v tíme o odloženie zápasov. Riadiaci orgán súťaže tejto žiadosti vyhovel,“ uvádza sa v stanovisku HK Poprad na klubovej stránke.

    Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Tipos extraliga
    Zdroj: Webnoviny.sk – Čierne okresy nepovoľujú fanúšikov, hokejisti Michaloviec a Spišskej Novej Vsi odohrajú domáce zápasy u súperov © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -