Miliardár Křetínský zvažuje kúpu podielu vo West Hame United, už je väčšinovým vlastníkom Sparty Praha

    0

    30.10.2021 Český miliardár Daniel Křetínský údajne zvažuje kúpu 27-percentného podielu v anglickom futbalovom klube West Hame United. Ten je účastníkom Premier League a pôsobia v ňom aj českí hráči Vladimír Coufal, Tomáš Souček a Alex Král.

    Podľa webu The Athletic by mal neskôr svoj podiel v londýnskom mužstve zvýšiť. Od jari 2019 je Křetínský väčšinovým vlastníkom českého tímu AC Sparta Praha.

    Ak by aj naďalej zostal v tejto pozícii, podľa pravidiel Európskej futbalovej únie (UEFA) by sa nemohol stať väčšinovým majiteľom iného klubu v Európe.
    Podiel vo významnom klube
    Podľa uvedeného zdroja sa už dlhšie špekuluje o tom, že Křetínský by mohol získať menšinový podiel v niektorom z významných klubov, pravdepodobne z Veľkej Británie.

    Už v roku 2017 sa objavili dohady, že by mohol získať klub FC Southampton. Podľa britskej televíznej stanice Sky by Křetínský mal uvedený podiel vo West Hame United získať za približne 700 miliónov libier, čo je v prepočte takmer 830 miliónov eur.
    Bude to bomba
    V júni 2021 niekdajší športový riaditeľ Sparty Praha a aj bývalý šéf Futbalovej asociácie ČR Miroslav Pelta avizoval, že Křetínský zvažuje kúpu menšinového podielu v istom poprednom európskom futbalovom klube. Pelta vtedy uviedol, že to “bude bomba”.

    West Ham United od roku 2010 vlastní dvojica podnikateľov David Sullivan a David Gold, pod ich krídlami je 51,1 resp. 35,1 percenta akcií klubu.

    Viac k témam: Kúpa, Vlastník
    Zdroj: Webnoviny.sk – Miliardár Křetínský zvažuje kúpu podielu vo West Hame United, už je väčšinovým vlastníkom Sparty Praha © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -