Matej Tóth si koniec svojej súťažnej kariéry nerozmyslel. Isté však je, že pri športe zostáva

    0

    29.9.2021 Ani s odstupom času po OH v Tokiu si slovenský chodec Matej Tóth nerozmyslel zamýšľaný koniec kariéry profesionálneho športovca.

    Stále tak platí, že 6. augusta 2021 v japonskom Sappore absolvoval nielen svoju záverečnú päťdesiatku, ale zároveň to bola jeho posledná súťaž. Povedal to v utorok na tlačovej konferencii v Bratislave.

    “Rozhodnutie je nemenné, no pri športe naďalej zostanem. Ešte nemôžem konkretizovať, na akom poste budem pôsobiť, ale v každom prípade zostávam v banskobystrickej Dukle a v Ozbrojených silách Slovenskej republiky. Dostal som veľmi konkrétnu ponuku a verím, že na budúci týždeň už bude všetko jasné,” povedal Matej Tóth, cituje ho Slovenský atletický zväz (SAZ) na svojom facebooku.

    Matej Tóth sa na OH 2016 v Riu de Janeiro stal v chôdzi na 50 km olympijských šampiónom, na rovnakej vzdialenosti si na MS 2015 vybojoval v čínskom Pekingu tiež zlato a na ME 2014 a 2018 dve striebra.

    Viac k témam: Chôdza, Koniec kariéry
    Zdroj: Webnoviny.sk – Matej Tóth si koniec svojej súťažnej kariéry nerozmyslel. Isté však je, že pri športe zostáva © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -