Iba 15-ročný jazdec zomrel po havárii na trati počas pretekov superbikov v španielskom Jereze

    0

    28.9.2021 Sobotňajšie preteky motocyklového šampionátu superbikov v kategórii Supersport 300 v španielskom Jereze predčasne ukončila tragická udalosť. O život prišiel iba 15-ročný Španiel Dean Berta Viňales, ktorý podľahol vážnym zraneniam hlavy po havárii na trati. Lekárom sa napriek veľkému úsiliu nepodarilo zachrániť jeho mladý život.
    Bratranec známeho Mavericka
    Z pretekov uplynulo 11 kôl, keď jazdec tímu Viňales Racing Team, havaroval spolu s ďalšími tromi jazdcami neskôr sa už nepokračovalo.

    “Viňales utrpel ťažké poranenia hlavy a hrudníka. Zdravotnícke vozidlá okamžite dorazili na miesto, aby ho previezli do zdravotného strediska. Napriek maximálnemu úsiliu zdravotníkov jazdec svojim zraneniam podľahol,” uvádza sa vo vyhlásení vedenia World Superbike, priniesol ho denník The Guardian na svojom webe.

    Dean Berta Viňales bol bratrancom známeho španielskeho pretekára v elitnej kategórii MotoGP Mavericka Viňalesa. Jeho prvým trénerom bol ujo Ángel Viňales.
    Sústrasť vyjadril aj Márquez
    “Sme zničení z tejto tragickej straty. Na diaľku posielame všetkým blízkym a tiež členom tímu zosnulého jazdca veľa lásky,” uvádza sa vo vyhlásení MotoGP na twitteri.

    Šesťnásobný majster sveta v MotoGP Marc Márquez uviedol: “Odpočívaj v pokoji Dean. Vyjadrujem plnú podporu tvojej rodine a priateľom.”

    Viac k témam: superbike, tragédia
    Zdroj: Webnoviny.sk – Iba 15-ročný jazdec zomrel po havárii na trati počas pretekov superbikov v španielskom Jereze © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -