Daník siahal v Čunove na bronz, bratia Hochschornerovci sa na MS vo vodnom slalome rozlúčili s kariérou

    0

    27.9.2021 Sobotňajšie finálové jazdy v šprinte na majstrovstvách sveta vo vodnom zjazde v bratislavskom Čunove nepriniesli medaily pred domácich reprezentantov.

    Svetový šampionát v tomto športovom odvetví je súčasťou MS vo vodnom slalome, ktoré v Čunove vyvrcholia v nedeľu.
    Slovenské kanoistki zaostali
    Dovedna v sobotu o medailu bojovali štyri slovenské lode. Medzi kanoistami dokonca Ladislav Daník siahal na cenný kov, napokon však obsadil nepopulárnu štvrtú priečku so stratou 75 stotín sekundy na pódium.

    Zlato si vyjazdil Čech Ondřej Rolenc a striebro v totožnom čase dvojica Francúzov – Quentin Dazeur a Charles Ferrion.

    V súťaži kanoistiek sa vo finále predstavili dve slovenské zástupkyne, ale tie za najlepšími zaostali. Katarína Kopúnová napokon obsadila deviatu a Viktória Scholczová jedenástu pozíciu.

    Z najcennejšieho kovu sa teší Talianka Cecilia Panatová, ktorá triumfovala pred Češkami – striebornou Terezou Kneblovou a bronzovou Martinou Satkovou.
    Hochschornerovci na siedmej priečke
    Medzi deblkanoistami súrodenci Peter a Pavol Hochschornerovci uzavreli športovú kariéru siedmou pozíciou, od pódia ich delilo 1,34 sekundy.

    Triumfovali Česi Daniel Suchánek s Ondřejom Rolencom, ďalšie dve medaily putujú do Francúzska.

    V kajaku Slovensko nemalo svojich finalistov. Medzi ženami zvíťazila Francúzka Lise Vinetová a medzi mužmi Slovinec Nejc Žnidarčič.

    Viac k témam: Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome
    Zdroj: Webnoviny.sk – Daník siahal v Čunove na bronz, bratia Hochschornerovci sa na MS vo vodnom slalome rozlúčili s kariérou © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -