Moster pyká za pokrik „Dobehni tých vodičov tiav“, z olympiády v Tokiu musí ísť domov

    0

    30.7.2021 Nemci pošlú domov z olympijských hier v Tokiu cyklistického funkcionára, ktorý sa počas mužskej časovky dopustil rasistickej poznámky na adresu afrických športovcov. Potvrdil to vo štvrtok Nemecký olympijský výbor.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Športový riaditeľ Nemeckej cyklistickej federácie Patrick Moster v priebehu spomenutých pretekov povzbudzoval nemeckého reprezentanta Nikiasa Arndta, aby dostihol alžírskeho a eritrejského konkurenta. Podľa Deutsche Welle televízne mikrofóny zachytili, ako povedal: “Dobehni tých vodičov tiav!”.

    Moster sa neskôr ospravedlnil a Nemci pôvodne avizovali, že bude naďalej súčasťou ich výpravy pod piatimi kruhmi. Predseda Nemeckého olympijského výboru Alfons Hörmann však vo štvrtok uviedol, že Mosterovo ospravedlnenie síce vníma ako “úprimné”, ale “porušil olympijské hodnoty”.
    Online prenos (minúta po minúte)

    Cyklista Arndt, ktorého chcel Moster povzbudiť, komentáre funkcionára taktiež odsúdil. “Som zhrozený z incidentu na olympijskej časovke a chcel by som sa jasne dištancovať od vyjadrení športového riaditeľa. Také slová sú neakceptovateľné. Cyklistika je proti rasizmu,“ uviedol prostredníctvom sociálnych sietí 29-ročný pretekár.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 29. júl (fotografie)

    Viac k témam: cyklistika – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Moster pyká za pokrik „Dobehni tých vodičov tiav“, z olympiády v Tokiu musí ísť domov © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -