Letná olympiáda v Tokiu (box): Czemes potvrdil rolu favorita a postúpil do osemfinále (foto)

    0

    27.7.2021
    aktualizované 26. júla 10:08

    Slovenskému reprezentantovi Andrejovi Csemezovi vyšla premiéra v olympijskom turnaji v boxe v Tokiu. Proti Aaronovi Solomonovi Princeovi z Trinidadu a Tobaga v 1. kole kategórie do 75 kg potvrdil rolu favorita a zdolal ho 4:0 na body.
    Czemes vedel, že vyhrá
    Z piatich rozhodcov sa štyria vo svojich výrokoch priklonili na stranu 23-ročného zverenca Tomáša Kovácsa v K.O. Box Club Galanta, v jednom prípade to bolo po troch kolách nerozhodne.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Olympijský debutant Csemez už pozná aj súpera v osemfinále. Bude ním Armén Arman Darchinjan, boxovať sa bude vo štvrtok 29. júla.
    Online prenos (minúta po minúte)
    “Vedel som, že vyhrám, ale ťažký zápas to bol. Na úvod turnaja som sa však dobre rozboxoval a v druhom kole to bude lepšie. Tlak z toho, že je to olympiáda, som necítil. Boxoval som ako keby som bol doma alebo na ktoromkoľvek inom turnaji,” uviedol Andrej Csemez do kamier RTVS.
    Takticky dobré prvé kolo
    Jeho tréner Tomi “Kid” Kovács doplnil: “V prvom kole to Andrej zvládol takticky veľmi dobre. V druhom kole už súper zabojoval a išlo sa aj do výmen. Bola to už väčšia bitka, ale mali sme viac presných zásahov. Už po druhom kole sme vedeli, že máme vyhraté, ale bolo to treba doboxovať.”

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Andrej Csemez na letnej olympiáde v Tokiu 2020/2021 (fotografie)

    Dosiaľ najväčším úspechom Csemeza je tretie miesto z Európskych hier 2019 v bieloruskom Minsku. Tretí skončil aj na olympijskej kvalifikácii v Paríži, kde si vybojoval postup na svoju prvú olympiádu do Tokia. Stal sa prvým slovenským boxerom v súťaži pod piatimi kruhmi od roku 1996. Vtedy v americkej Atlante Slovensko reprezentovali Gabriel Križan a Peter Baláž.

    Viac k témam: box – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (box): Czemes potvrdil rolu favorita a postúpil do osemfinále (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -