Letná olympiáda v Tokiu (skeet): Barteková si medailu nevystrieľala, Wej Meng vyrovnala kvalifikačný svetový rekord

    0

    27.7.2021
    aktualizované 26. júla 9:37

    Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková nepostúpila do finále skeetu žien na olympijských hrách v Tokiu. Skúsená 36-ročná Barteková obsadila v dvojdňovej kvalifikácii tejto náročnej streleckej disciplíny trináste miesto, keď predviedla výkon 118 terčov.
    Kvalifikáciu ovládla Wej Meng
    Na postup do šesťčlenného finále bolo potrebné dosiahnuť minimálne 120 terčov.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Víťazkou kvalifikácie sa stala Číňanka Wej Meng, ktorá v piatich sériách minula len jeden terč. Výkon 124 terčov znamená vyrovnanie kvalifikačného svetového rekordu a zároveň kvalifikačné olympijské maximum.
    Online prenos (minúta po minúte)
    Do finále postúpili aj Talianka Diana Bacosiová, Američanka Amber Englishová, Thajčanka Isarapa Imprasertsuková, Nemka Nadine Messerschmidtová a Natalia Vinogradovová reprezentujúca Ruský olympijský výbor.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 26. júl (fotografie)

    Olympijskou víťazkou sa napokon stala Američanka Englishová pred Taliankou Bacosiovou, ktorá obhajovala zlato z Ria de Janeiro. Bronz si vybojovala Číňanka Wej Meng.
    Hillovú vyradil koronavírus
    Bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne odštartovala svoju štvrtú olympijskú účasť veľmi dobre, keď v prvej položke netrafila iba raz. V druhej však pridala ďalšie tri neúspešné pokusy a klesla na 17. miesto. Na tretiu položku sa však maximálne skoncentrovala a stopercentným nástrelom sa vrátila do najlepšej desiatky na 9. miesto.

    Druhý deň kvalifikácie začala skúsená Slovenka jedným nepresným výstrelom a pred poslednou položkou potrebovala stopercentný zásah, aby si uchovala šancu na finále. Napokon sa dvakrát pomýlila a klesla na 13. miesto.

    “V tejto súťaži som si prešla všetkými druhmi emócií. Zažila som radosť, vďačnosť, že vôbec môžem byť v Tokiu, ale aj smútok a sklamanie z neúčasti vo finále. Nezvládla som dve možno tri krízové situácie, zvládla ďalších desať, ale nestačilo to. Vybojovala som si veľké vnútorné súboje sama so sebou, ale neprišlo to, čo malo prísť. Rozhodla druhá položka, kde to bolo len 22 a trochu šťastia mi chýbalo aj v poslednej položke, kde som raz netrafila. Na druhej strane som mala aj šťastie… V tejto chvíli neviem dať odpoveď na otázku, či toto bola moja posledná olympiáda,” uviedla Barteková pre RTVS.

    V skeete žien na OH 2020 súťažilo 28 strelkýň, pre nákazu koronavírusom chýbala britská favoritka Amber Hillová.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová streľba – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (skeet): Barteková si medailu nevystrieľala, Wej Meng vyrovnala kvalifikačný svetový rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -