Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Matej Beňuš suverénne ovládol kvalifikáciu a chce získať medailu

    0

    26.7.2021
    aktualizované 25. júla 9:48

    Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš suverénne ovládol kvalifikáciu v kategórii C1 na olympijských hrách v Tokiu.
    Tasiadis skončil šiesty
    Beňuš absolvoval obe svoje kvalifikačné jazdy bez zaváhania a trestných sekúnd. V prvej dosiahol výsledný čas 99,61 s a zaradil sa na druhé miesto za Slovinca Benjamina Savšeka.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Online prenos (minúta po minúte)
    V druhej jazde bol Beňuš suverénne najrýchlejší (96,89) a o 1,93 s zdolal Savšeka, ktorý sa v druhej jazde už nezlepšil. Tretí skončil Brit Adam Burgess, ktorý s dvoma trestnými sekundami dosiahol čas 99,64 s.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 25. júl (fotografie)

    Nemecký favorit Sideris Tasiadis skončil šiesty s postupom takmer štyroch sekúnd na Beňuša.
    Beňuš obhajuje striebro z Ria
    Do pondelkového semifinále postúpilo pätnásť z osemnástich singlkanoistov, ktorí sa predstavili v Kasai Canoe Slalom Centre. Každému z nich sa rátala lepšia z dvoch kvalifikačných jázd.

    “Splnil som cieľ. Som spokojný, takže pohodička. Išiel som naplno, až v troch štvrtinách trate som to začal trochu istiť. Na istotu sa nedá ísť. Trochu ma mrzí, že budem musieť ísť aj druhú jazdu, keďže už zajtra mám semifinále. Trať sa mi až tak nepáči, je tam aj jedna kombinácia bránok na neregulárnom mieste,” uviedol Beňuš v rozhovore pre RTVS ešte pred druhou kvalifikačnou jazdou.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Matej Beňuš na letnej olympiáde v Tokiu 2020/2021 (fotografie)

    Obhajca striebornej medaily z Ria de Janeiro Beňuš má v Tokiu jednoznačný cieľ získať medailu. Zverenec Petra Škantára je jedným z troch singlkanoistov, ktorí sa postarali o medailový zásah Slovenska na všetkých šiestich olympijských hrách v ére modernej samostatnosti. Päťkrát bral medailu Michal Martikán, raz Juraj Minčík a zatiaľ naposledy v Riu práve Beňuš.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, vodný slalom – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Matej Beňuš suverénne ovládol kvalifikáciu a chce získať medailu © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -