Fico žiada Hegera o odvolanie Mikulca. Avizuje celoštátnu demonštráciu proti vláde

0
Robert Fico, (Smer-SD) (Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) bude na 1. septembra avizovať celoštátnu demonštráciu proti vláde. Na tlačovej besede to povedal predseda strany Smer-SD Robert Fico. „Na čo máme čakať, keď už využijeme všetky právne prostriedky, chodíme na tlačové konferencie, podávame návrhy zákonov, chodíme do parlamentu a oni sa jednoducho smejú, lebo sa správajú ako také slony v porceláne,“ skonštatoval Fico.

Narážal pritom na obvinenia z korupcie voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) či na situáciu okolo rozhodnutia ústavného súdu k vyhláške Úradu verejného zdravotníctva SR o režime na hraniciach. Fico ďalej dodal, že v piatok 16. júla plánujú podať trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s nákupom antigénových testov.

Fico tiež požiadal predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽaNO), aby okamžite odvolal ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie. Reagoval tak na nahrávku z rozhovoru medzi bývalým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom a bývalým šéfom finančnej správy a stíhaným Františkom Imreczem, ktorú zverejnil týždenník Plus 7 dní. V nej sa údajne rozprávali o 100-tisícovom úplatku pre Romana Mikulca, keď pracoval na Vojenskom spravodajstve.

- Reklama -