Thajsko: Chytači hadov v Bangkoku odviezli pytóna dlhého ako dva motocykle

0
Foto: SITA/ AP Photo/Adam Schreck

Návštevníci parku Benjasiri v Bangkoku natrafili vo štvrtok na netradičné prekvapenie – pytóna dlhého ako dva z všadeprítomných motocyklov v thajskom hlavnom meste.

Rodičia s kočíkmi i rekreační bežci zalarmovali hasičov. Tí hada palicou chytili pod krkom, odrezali konár stromu, na ktorom sa nachádzal, vložili ho do pripraveného vreca a odviezli preč. Ako uviedol miestny hasič Somchai Yoosabai, pytón meral 3,5 metra a vážil asi 35 kilogramov.

Bangkockí hasiči zvyčajne prijmú každý rok tisíce hovorov týkajúcich sa odchytu hadov. Yoosabai uviedol, že iba jeho oddelenie chytilo počas súčasného obdobia dažďov jedného alebo dvoch hadov denne, väčšinou vo štvrtiach alebo domoch s domácimi miláčikmi.

V čase pandémie koronavírusu podľa neho odchyt hadov prináša aj riziko nákazy ochorením COVID-19. „Ak sa v nejakom dome nachádza človek s koronavírusom, musíme tam napriek tomu ísť a hady chytiť. Navyše, všade, kde ideme chytiť hada, sa zakaždým zíde dav ľudí. Tomu sa nemôžeme vyhnúť,” skonštatoval Yoosabai.

Thajsko vo štvrtok hlásilo 9186 nových prípadov koronavírusu a rekordných 98 súvisiacich úmrtí.

- Reklama -