Vláda odvolala Fecka z funkcie štátneho tajomníka agrorezortu

0
Martin Fecko (Foto: TASR)

Vláda v stredu na rokovaní odvolala Martina Fecka (OĽaNO) z funkcie štátneho tajomníka agrorezortu. Stalo sa tak potom, ako Fecko listom z 8. júla oznámil agroministrovi Samuelovi Vlčanovi, že sa vzdáva k 15. júlu 2021 tejto funkcie. Jediným štátnym tajomníkom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR tak ostáva Milan Kyseľ. Toho vláda do funkcie vymenovala ako náhradu za Andreja Gajdoša 17. júna 2021.

Martin Fecko bol do funkcie štátneho tajomníka agrorezortu vymenovaný 23. marca 2020 ešte predchádzajúcim ministrom pôdohospodárstva Jánom Mičovským. „Pán Fecko sa po vzájomnej dohode s ministrom rozhodol presunúť do parlamentu a posilniť rady poslaneckého klubu OĽaNO, pričom z úrovne výboru pre pôdohospodárstvo chce v koordinácii s ministerstvom ďalej pracovať pre slovenských pôdohospodárov,” uviedol pre agentúru SITA Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Začiatkom júna podal po konci Mičovského v kresle ministra demisiu aj vtedajší druhý štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Andrej Gajdoš. Ten pôsobil vo funkcii iba necelých 10 mesiacov. Nahradil ho spomínaný Milan Kyseľ.

- Reklama -