Drucker: Matovič patrí do trvalej politickej izolácie

0
Tomáš Drucker (Dobrá voľba) Foto: SITA/Branislav Bibel

“Matovič patrí do politickej izolácie a musí niesť zodpovednosť za svoje činy,” tvrdí bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba). Reagoval tak na vyhlásenie Úradu pre verejné obstarávanie, podľa ktorého Správa štátnych hmotných rezerv SR postupovala pri troch zákazkách na nákup testov na koronavírus v rozpore so zákonom. 

“Matovič na jeseň nielen nezodpovedne experimentoval na ľuďoch, ale nedbal ani na dodrživanie zákona o verejnom obstarávaní, keď prikázal kúpiť nepresné antigénové testy. Všetci vieme, ako to dopadlo. Tisíce mŕtvych a stovky miliónov zbytočne vyhodených eur. Jediným spokojným bola firma Matovičovho kamoša z Trnavy, ktorá väčšinu testov štátu dodala,” uviedol Drucker na sociálnej sieti.

Matovič podľa neho patrí do trvalej politickej izolácie. “Musí niesť trestnoprávnu zodpovednosť za svoje činy!,” vyhlásil Drucker. Pripomenul, že na potrebu zriadiť vyšetrovaciu komisiu upozorňovali v strane už na jeseň minulého roka. “Teraz sú na stole dôkazy. Polícia a prokuratúra musia konať,” uviedol Drucker.

- Reklama -