Rokovania o preplácaní testov na koronavírus sa uzavrú na budúci týždeň

0
Zľava: Predseda NR SR Boris Kollár a minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Rokovania o preplácaní testov na koronavírus na koaličnej úrovni naďalej pokračujú. Ako uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, aktuálne platí súčasný stav. Po prijatí finálneho záveru bude rezort komplexne informovať o všetkých detailoch.

Na pondelňajšej koaličnej rade mal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský predložiť detailnú finančnú analýzu pre prípadné preplácanie antigénových a PCR testov, ktorú si nechal vypracovať. Testy aktuálne prepláca štát napríklad deťom, ktoré cestujú do letných táborov, ľudom, ktorí sa vracajú na Slovensku a rovnako aj ľuďom, ktorí boli preukázateľne v kontakte s nakazenou osobou.

“Padlo viacero návrhov, ktoré potrebuje minister preveriť a následne vypracuje finálny návrh,” uviedol predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš, podľa ktorého finálna dohoda bude v budúcom týždni. Jeho slová potvrdili aj politici ďalších koaličných strán.

Podľa Anny Zemanovej, predsedníčky poslaneckého klubu SaS im ešte chýbajú dáta, aj podľa nej sa rozhodne na budúci týždeň.

-red, SITA

- Reklama -