Zamestnávatelia apelujú na schválenie univerzálneho odškodňovacieho zákona

0
Premiér SR Eduard Heger a prezident AZZZ SR Tomáš Malatinský počas rokovania predstaviteľov Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR s premiérom SR o aktuálnych problémoch podnikateľského sektora. Bratislava, 12. júl 2021. (Foto: SITA/AZZZ SR)

Najväčší slovenskí zamestnávatelia opätovne apelujú na schválenie univerzálneho odškodňovacieho zákona. Ako ďalej predstavitelia Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR (AZZZ SR) informovali po dnešnom stretnutí s predsedom vlády Eduardom Hegerom, jeho prostredníctvom by bolo možné odškodniť aj tých, ktorí cez systém pomoci prepadli. Pandémia koronavírusu podľa firiem spôsobila hlboký prepad ekonomiky, ktorého dôsledky majú výrazný vplyv nielen na zamestnávateľov a zamestnancov, ale aj na verejné financie.

„Prudké zhoršenie situácie vyvoláva akútnu potrebu poznať plán vlády na postpandemické oživenie ekonomiky. Očakávame, že plánované opatrenia posunú podnikateľské prostredie pozitívnym smerom s dôrazom na opätovné naštartovanie hospodárskeho rastu a podporu tvorby nových pracovných miest,“ uviedol prezident AZZZ SR Tomáš Malatinský.

Zamestnávatelia taktiež volajú po fungovaní predvídateľného legislatívneho procesu a v rámci pripravovanej daňovo-odvodovej reformy po zjednodušení celého systému. Evidujú aj potrebu komplexnej dôchodkovej reformy, či zmenu stavebnej legislatívy.

- Reklama -