Saková: To, čo sa deje na hraniciach, nemá obdobu

0
podpredsedníčka strany HLAS-SD Denisa Saková (Foto: SITA/Branislav Bibel)

“To, čo sa dnes deje na hraniciach, nemá na Slovensku obdobu. Policajti zasahujú proti vlastným občanom a situácia na hraniciach je absolútne nezvládnutá,” kritizuje vládu exministerka vnútra Denisa Saková (Hlas-SD).

“Väčšina ľudí sa nádejala, že nová vláda s novým ministrom zdravotníctva, bude zvládať pandémiu lepšie,” uviedla Saková na sociálnej sieti. Sama vraj bola presvedčená, že po manažovaní II. vlny pandémie “starou” vládou, to snáď už nemôže byť horšie. Ale ako sleduje dianie, “nová” vláda nezvláda ani priaznivú situáciu, keď máme denne pár desiatok nových nakazených, niekedy ani to nie.

“Opatrenia sú chaotické, menia sa doslova každým dňom. Neviem o žiadnej krajine v EÚ, ktorá by mala 14 dňovú karanténu po príchode zo zahraničia, testovanie na MOM bolo zrušené, ale vláda chcela od ľudí testy ešte aj na kúpaliská. Aspoň to sa našťastie podarilo v parlamente zastaviť. Ale to, čo sa dnes deje na hraniciach, nemá na Slovensku obdobu. Policajti zasahujú proti vlastným občanom a situácia na hraniciach je absolútne nezvládnutá. Niekoľkohodinové kolóny, zavreté priechody s obchádzkami aj niekoľko desiatok kilometrov, nahnevaní turisti aj pendleri, chaos a zmätok. Ak ešte niekto chcel dať tejto vláde druhú šancu, veľmi rýchlo mu vláda ukazuje, že problém tejto koalície nebol len Igor Matovič. Problém tejto vlády a koalície je systémový. Každým dňom sa presviedčame o ich nepripravenosti spravovať veci verejné a neschopnosti manažovať Slovensko v prospech jeho občanov!,” uviedla Saková.

- Reklama -